Hennattu hius ja pehmennys

Lauantai 28.1.2017 - Tabita

Moni kampaaja nostaa kätensä pystyyn, kun asiakas haluaa permanentin tai pehmennyksen hiuksiinsa, jos hiukset on kasvivärjätty tai hennattu. Tämä on hyvin ymmärettävää, jos kampaaja ei ole perehtynyt käytännössä enempää hennattuun hiukseen ja kemiallisiin käsittelyihin. Näin hennalla värjätty asiakas joutuu usein luopumaan unelmastaan kiharasta  hiuksesta.

Näin ei tarvitse olla. Hiusateljessa on vuosien kokemus siitä, miten myös hennattua hiusta voi permanentata siinä, missä tavallisilla väreilläkin värjättyä hiusta. Kokemuksemme on, että joudumme kenties hieman pienemmillä rullilla rullaamaan hiukset saavuttaakseen toivotun tuloksen, koska hennattu hius on vahva ja jopa lasimainen hius.

Pehmennys- ja permanentti aineissa on kyllä valtavasti eroa. Oli hiukset sitten hennattu tai ei, kannattaa suosia niitä, jotka eivät sisällä thioglycolaattia eikä vetyperoksidia. Näin hius ei rasitu liikaa, ja kiharasta tulee useimmiten se haluttu lopputulos.

Kevättä odotellessa on ihana otattaa loivat kiharat hiuksiinsa! Saammehan varata aikasi Sinulle?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hennaväri, kasviväri, permanentti, pehmennys, ekokampaaja, ekokampaamo

Hyvää uutta vuotta!

Lauantai 31.12.2016

Lumihuntu harson heittää,

vanhan vuoden alleen peittää,

on aika asiakkaita kiittää,

aihettahan paljon riittää.

Entistä ihanampaa uutta vuotta 2017!

Toivottelee Hiusateljén väki

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Joulua!

Torstai 22.12.2016

Joulu vanha, ikuinen

aina yhtä kultainen,

kaunis, herkkä, hempeä,

pyhä, lämmin, lempeä.

Joulun ajan odotusta.

Hyvän joulun toivotusta!

Hiusateljén väki laskeutuu nyt joulun viettoon, ja toivottaa kaikille oikein hyvää ja lämmintä joulua! Palvelemme jälleen heti joulun jälkeen tiistaina, 27.12. Tervetuloa!

Kommentoi kirjoitusta.

Kookoksen tuoksuinen vartaloöljy resepti

Maanantai 7.11.2016 - Tabita

Kookoksen tuoksuinen vartaloöljy resepti:

3/4 dl kookosöljyä

1 rkl viinirypäleensiemenöljyä

1 rkl avokadoöljyä

10 tippaa sitruunaöljyä

10 tippaa laventeliöljyä

Sulata vesihauteessa kookosöljy sulaksi ja lisää siihen muut öljyt, sekoita ja anna jäähtyä. Laita öljy kauniiseen lasipurkkiin. Sopii koko vartalolle, kuiville käsille ja jaloille sekä hiusten öljyhoitoihin. Kiva lahjavinkki :)

Kommentoi kirjoitusta.

Naviterin tuotteet animalian listalla

Tiistai 11.10.2016 - Tabita

Arvostetulle Animalian eläinkokeettoman kosmetiikan listalle on lisätty Helsinkiläinen perheyritys, Naviter Oy. Hiusateljéssa on Naviterin valmistamia luonnonmukaisia tuotteita,  Ekopharman tuotteet.

Animalia ylläpitää yhdessä eurooppalaisten ja amerikkalaisten eläinsuojelujärjestöjen kanssa kansainvälistä standardia eläinkokeettomalle kosmetiikalle. Standardiin sítoutuneiden yritysten koko tuotantoprosessia valvotaan ulkopuolisten taholta.

Vaikka kosmetiikkadirektiivi kieltää kosmetiikan eläinkokeet EU:n jäsenmaissa, niin kiellon valvonta on silti puutteellista EU-alueelle tulevien tuotteiden tarkistuksessa. Siksi Animalian lista on edelleen tiukin ja luotettavin eläinkokeettoman kosmetiikan tarkastuksessa.

Suosimalla Ekopharman kosmetiikkaa, tuet kestävää kehitystä, suomalaista työtä, ekologisia sekä eläinkokeetonta kosmetiikkaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ekopharma, ekokampaaja, ekokampaamo, hämeenlinna, Hiusatelje, animalia

Kosmetiikan säilyvyys

Maanantai 8.8.2016 - Tabita

Kosmetiikkalainsäädäntö vaatii kosmetiikkapakkauksessa  selviävän, kuinka kauan tuote säilyy hyvänä. Shampoiden ja hoitoaineiden sekä muotoiluaineiden vähimmäissäilyvyys aika on yleensä yli 30 kuukautta.

On kaksi merkintätapaa ilmoittaa tuotteessa säilyvyys aika. Avatun rasian muotoisessa symbolissa lukee tuotteen säilyvyys avaamisen jälkeen kuukausina, esim 12M. M- kirjain tarkoittaa englanninkielistä sanaa Month, eli kuukausi.

Toinen tapa on päiväysmerkintä, joka esim. Sim Sensitiven tuotteissa tarkoittaa tuotteen valmistuspäivää. Tuote säilyy tämän jälkeen avaamattomana vähintään 30 kuukautta. Toiset merkit taas suosivat viimeistä suositus päivämäärää, esim luonnonkosmetiikat, koska luonnolliset säilöntäaineet ovat miedompia kuin synteettiset säilöntäaineet.

Jos tuote säilytetään hyvin, ei liian lämpimässä, ei liian kosteassa, ei liian valoisassa, eikä liian kylmässä eikä lämpötilojen vaihteluissa, tuote saattaa säilyä pidempäänkin. Säilyvyysajan merkinnän löytää useimmin tuotteen takaa, esim. tuubeista yläreunasta, etiketin alaosasta, tai pullon pohjasta.

Kommentoi kirjoitusta.

Hiuspohjan ongelmilla voidaan myös rahastaa

Maanantai 1.8.2016 - Tabita

Nyt kirjoitan arasta aihe alueesta. Olen tullut asiakkaiden puolesta monet kerrat surulliseksi, kun monet asiakkaani ja myös tuntemattomat ottavat minuun yhteyttä ympäri Suomea ja kertovat miten heidän hiustenongelmistaan on tehty rajua bisnestä. Toki hoidoista on tullut apua, mutta onko oikein, että vanhemmat joutuvat lainaamaan rahaa lapsiltaan tuhansia euroja saadakseen nämä rahat kiikuttaa kalliisiin hoitoihin? Onko oikein että myydään kalliita laitteita kotiin hiusongelmien parantamiseksi, ja saadaan harvinaislaatuisia sairauksia mm. silmiin, sattumoisin samaan aikaan hoitojen kanssa?

Bisnestä teen minäkin, tavoitteni on saada kohtuullinen tulo, saada asiakkaalle hyvä mieli ja auttaa asiakasta mm. hiuspohjan ongelmissa. Kohtuullinen tulo riittää minulle, ja säästäväisellä elämän asenteella saan säästettyä rahaa minulle tärkeisiin asioihin. Rahastusta rahastuksen vuoksi en siedä. Puhun nyt tuhansien eurojen hoitojaksoista, en useamman kympin puteleista tai jonkun satasen hoidoista. Puhumattakaan kohtuullisimmista hinnoista.

Itse, olen hankkinut erikoiskoulutukset Parturi-kampaaja koulutuksen lisäksi mm. Hiusakatemiasta 2000 luvun alkupuolelta, sekä Hårologi terapeutin koulutuksista ja ekokampaajan koulutuksesta. Mihinkään näihin koulutuksen nimiin en yksistään vanno. Kaikissa on hyvät ja huonot puolensa, joissain on enemmän rahastuksen makua, kun taas toisessa saattaa joskus ajatusmaailma mennä kauneuden tai terveyden edelle. Näitä tietoja jaan mielelläni asiakkaille ja myös tähän blogiin. Tietysti asiakkaana saat näitä tietoja Hiusateljésta.

Hiusongelmien hoidoissa, kuten elämässä muutenkaan ei ole vain yhtä totuutta. Maalaisjärjellä, ja omien resurssien, myös taloudellisten resurssien huomioimisella pääsee pitkälle. Joskus elämässä hyvät asiat ovat jopa ilmaisia.

1 kommentti . Avainsanat: kutina, hiustenlähtö, pälvikaljuus, hilse, hiuspohjan ongelmat

Kasviväri kesähiuksille

Keskiviikko 29.6.2016 - Tabita

Kesälomat alkaa olemaan parhaimmillaan. Hiusvärit usein haalistuvat auringossa, ja aina ei ehdi tyvikasvuaan huolehtimaan. Kasviväri on kesän pelastus. Kasviväri ei haalistu niin paljon, kuin tavallinen hiusväri, varsinkin kultaiset ja kuparin sävyt kestävät kasviväreillä paremmin kuin  kestoväreillä. Samoin tyvikasvu ei tule niin voimakkaasti esiin, kun kasvivärin tummuus menee lähellä omaa hiustummuutta.

Jos et ole vielä kokeillut kasviväriä, kesä on oikein hyvä hetki kokeilla. Ja ei hiukset ole niin vakava asia, kesän jälkeen ne voi taas värjätä sillä millä haluat, vaikka kestoväreillä taikka uudestaan kasvivärillä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, hennaväri, ekokampaamo, ekokampaaja,

Hyvää keskikesän juhlaa!

Torstai 23.6.2016

Hyttysen hyrinä,

ukkosen jyrinä,

purojen juoksu,

mataran tuoksu,

matojen tonkija,

onnekas onkija,

mansikkamaito

-kesä on aito!

Hyvää juhannusta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajatuksia

Tehosta auringon vaalentavaa vaikutusta

Keskiviikko 15.6.2016 - Tabita

Näppärä keino hyödyntää auringon vaalentavaa vaikutusta hiuksiin on sitruunamehu. Laita sitruunamehu suihkepulloon, ja suihkuta hieman sitruunamehua hiuksiisi, kampaa läpi ja vietä päivä auringossa. Sitruunamehu tuplaa auringon vaalentavan vaíkutuksen. Älä käytä liikaa sitruunamehua, sillä se voi herkistää ihoa.

Muista, niin aurinko, sitruunamehu tai vaalennusraidat kuivattaa hiusta, joten hoida hiuksiasi hyvin tehohoidolla. Esim kotimaisella Sim sensitiven Argan caren moisture smoothiella viikottain. Aurinkoisia keäpäiviä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hiusvinkit, sim sensitive

Hiusväri ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille

Maanantai 16.5.2016 - Tabita

Nyt on jälleen se aika vuodesta, kun halutaan hiukset kauniiksi valmistujaisiin ja muihin kevään ja kesän juhliin. Nuoria myös kovasti polttelee halu saada hiukset värjättyä, ennen koulun päättäjäisiä. Parin viikon aikana on tullut useita kyselyitä saako alle kuusitoista vuotiaita värjätä? Vastaus on ei.

Hiusväri paketeissa on varoitus: "Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle 16- vuotiaille". Niin kaupan kuin  kampaajienkin väreissä on tämä varoitus. Tämä on hyvä, sillä olen nähnyt lasten ja nuorten hiuspohjia, jotka ovat olleet verellä ja verestävällä ruvella vielä viikko värjäyksen jälkeenkin.Tästä usein seuraa hiusväreille allergisoituminen. Lasten ja nuorten iho ja hiuspohja on paljon ohuempi ja herkempi kuin aikuisten iho ja hiuspohja.

Suomen kuluttajaturvallisuuslain huolellisuusperiaatteen mukaan kampaaja vastaa tarjoamansa palvelun turvallisuudesta. Tämä tarkoittaa sitä, että kampaaja ei ole velvollinen värjäämään alle 16 vuotiaiden hiuksia, ei edes huoltajan suostumuksella. Hiusateljé on hyvän ilman kampaamo sekä ekokampaamo, joten otamme tämän ikä kysymyksen vieläkin tunnollisemmin. Vanhemmat ovat usein kieltävästä vastauksesta huojentuneita, nuoret useinmiten turhautuneita.

Mitä sitten neuvoksi?

Kasvivärejä voidaan turvallisesti käyttää myös lapsille ja nuorille. Kasviväreillä ei saa voimakkaita muutoksia, vaan lähellä omaa luonnollista tummuutta olevaa ja usein lämpimän vivahteisia sävyjä. Tällä hetkellä nuoret suosivat viileitä vaaleita tai selvästi tummempaa, näihin kasviväri ei anna ratkaisua.

Sävyttävät hoitoaineet antavat lyhytaikaista piristystä myös lasten ja nuorten hiuksille. Näilläkään ei pystytä vaikuttamaan kovin paljon hiuksen omaan tummuuteen, mutta nämä ovat turvallisia alle 16 vuotiaillekin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: allergia

Hyvää Vappua!

Lauantai 30.4.2016 - Tabita

Simat, munkit ja serpentiinit, ne tuo vappumielet fiinit.

Juhlii kaikki kevään tuloa ihanaa, ja iloista vappua toisilleen toivottaa!

Oikein ihanaa vappua ja kevättä kaikille!

toivottaa Hiusateljén väki

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajatuksia!

Kasviväri, hiustenvärjäys ja raskaus

Maanantai 18.4.2016 - Tabita

Oletko raskaana ja mietit hiusten värjäyksen turvallisuutta? Kasviväri ovat silloin erittäin hyvä vaihtoehto, sillä ne eivät sisällä lainakaan kemikaaleja. Vain puhtaita luonnon raaka-aineita, kuten hennaa, kamomillaa tai kehäkukkaa. Varmennathan, että kasvivärit ovat 100% kasvijauheita, jos värjäät hiuksiasi kotona. Kotivärjäykseen sopivat 100% kasviväreinä esim Santen kasvivärit. Ekokampaajalla taas saat ammattitaitoisen kasvivärjäyksen, sinulle yksilöllisesti tehtynä. Samalla saat rentouttavan hetken, joka voimistuttaa sinua!

Nykyään myös kestovärejä markkinoidaan luonnon raaka-aineilla, vaikka itse kestoväri tai kevytväri ja sen kehittymiseen vaikuttavat aineet ovatkin erittäin voimakkaita kemikaaleja. Joten ole tarkkana, esim. luontaistuotekaupoissa myytävät Herbatint värit, ovat erittäin allergisoivia, harhaan johtavia kestovärejä. Ne eivät sovi raskaana oleville eivätkä alle 16 vuotiaille. Kestovärejä tai kevytvärejä ei suositella raskaana oleville, sillä niiden kemikaalien on todettu imeytyvän elimistöön ja näin saattavat haitata sikiötä.

Jos kuitenkin haluat pitäytyä kestoväreissä, suosittelen sinulle kestöväri- tai vaalennusraitoja, sillä tämä on turvallisempi vaihtoehto. Näin värin kemikaalit ei pääse ihokontaktiin. Tämä on turvallisempi vaihtoehto, kuin koko värjäys.

Raskaus on suuremmoinen hetki niin äidille kuin tulevalle lapselle. Anna luonnon omien väriaineiden huolehtia hiustesi kauneudesta ja hyvinvoinnista! Tule rentoutumaan ekokampaamoon :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, henna. ekokamaaja, ekokampaamo

Kasviväri oheneville hiuksille

Keskiviikko 13.4.2016 klo 19:33 - Tabita

Eräs merkittävän positiivinen asia, jonka huomaa kestoväristä kasviväriin siirryttäessä on hiusten kasvun vauhdittuminen. Tämän kasvivärin vaikutuksen olen niin konkreettisesti nähnyt asiakkaissani jo vuosien ajan, että voin suositella lämpimästi kasviväriä kaikille, jotka kärsivät ohenevista hiuksista.

Yleensä noin neljännellä kasvivärjäys kerralla huomaa selvän muutoksen, jos värjää hiuksiaan noin 4-8 viikon välein. Vuoden päästä hiukset ovat vieläkin upeammat. Jos on kesto- ja kevytvärit aiheuttaneet kutinoita, jotain ärsytystä tai allergisia reaktioita, tämän muutoksen kasviväriin siirryttäessä huomaa vielä selvemmin.

Olenkin alkanut rohkeammin suositteleen asiakkaille kasvivärjäystä apuna hiusten ohenemiseen. Kyllä nämä asiakkaat ovatkin kiittäneet tästä. Niin merkittävästä muutoksesta on kyse, kun halutaan hiusten vahvistuvan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, hiustenlähtö, ekokampaaja, ekokampaamo

Kuinka minusta tuli ekokampaaja?

Lauantai 2.4.2016 klo 16:17 - Tabita

Olen parturi-kampaajana työskennellyt jo kuusitoistavuotta. Jatkuvan tiedon ja uuden oppimisen into vei aikanaan Hiusakatemian koulutuksiin Helsinkiin, jossa perehdyttiin syvällisesti erinäisiin hiuspohjan häiriöihin, niiden tutkimisiin sekä hoitoihin. Eräänä päivänä siellä oli Mona Mether luennomassa ekokampaamon koulutuksista. Kertomassa kaali-savihoidoista, intialaisesta päähieronnasta ja kasvivärjäyksistä. Aihe oli mielenkiintoinen, joskin kaksituhatta luvun alussa hyvin paljon kulmakarvoja kohottavia "viherpiipertäjien" juttuja... Ei minun juttuani, ajattelin silloin.

Noh, kurssit oli antoisia Hiusakatemian puolelta, jossa olin oppia, ja tutkittua tietoa hakemassa. Arkipäivän työssäni oli ja on edelleen niillä opeilla ollut suuri vaikutus. Asiakkaitten kanssa tulee välillä juteltua niitä näitä, ja tulipa usean asiakkaan kanssa kertoiltua ekokampaamo juttuja, mitä Mona Mether, ekokampaaja opettaja oli luennoilla puhunut. Kuinka ne "nokkosilla värjäilee hiuksia"... Ja samaan hengen vetoon kerroin, että minä en ainakaan tule "nokkosilla värjäämään" hiuksia.

Kuinkas kävikään, kiinnostuin ruuan lisäaineista, odotin toista lastani ja jouduin miettimään kampaamoaineiden ja kampaamon ilman laatua. Tiesin, että kampaaja-yrittäjänä lapseni tulee varhaisessa vaiheessa jo tutustumaan kampaamo-maailmaan, enkä halunnut kampaamo käryyn lastani. Vaihdoin kemialliset hiusvärit ja permanentti aineet hajusteettomaan ja ammoniakittomaan. Näin ilma saatiin raikkaaksi.

Jatkoin jälleen asiakkaille juttelua miten "ekokampaajat värjää hiuksia nokkosilla..." Kunnes havahduin, nyt katsotaan, mitä se ekokampaaja koulu tarjoaa, olinhan jo jonkin aikaa asiakkaille laittanut kemiallisia värejä, kun itselleni suostuin laittamaan ainoastaan sitä hennaa. Tässä kohtaa tajusin, että haluan tarjota asiakkaillekin kasvivärejä.

Niin eräänä toukokuisen aamuna 2010 löysin itseni ekokampaaja koulutuksesta, ja valmistuin seuraavana tammikuussa Hämeenlinnan alueen ensimmäiseksi ekokampaajaksi! Alkuaikoina sain selitellä kovasti asiakkaille mitä tämä on. Asiakkaat kertoi, kuinka heidän kampaajansa oli varoitellut ekoväreistä. Tänä päivänä samat varottelijat ohjaa allergisia asiakkaitaan ekokampaamoon. Ajat ovat muuttuneet. Tänä päivänä tämä ei ole outoa, viherpiipertelyä. Uudet asiakkaat eivät enään kysele mitä tämä on. He varaavat suoraan ajan kasviväriin, kun ovat tutullaan nähneet kasvivärin, jota ovat ihailleet. -Näin minusta tuli ekokampaaja, ja olen ylpeä siitä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ekokampaaja, ekokampaamo,

Hyvää pääsiäistä!

Torstai 24.3.2016 klo 18:18

Kun tulee pääsiäinen,

niin silloin alkaa kevät.

Pienet kissat valkoisina

pajuun kiipeilevät.

Muutakin on kummaa;

kukko helttapäinen

munii munat koreat,

kun on pääsiäinen.

-Aale Tynni-

Hyvää Pääsiäistä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajatuksia

Hiuspohjan kutina

Torstai 3.3.2016 - Tabita

Hiuspohjan kutinaa aiheuttaa monet tekijät. Tässä on muutamia kutinan mahdollisia syitä.

Hilseet, hiuspohjan tulehdukset, seborrea eksaama ja psorias. Atooppiset tai allergiset ihottumat kuten myös hiuspohjan kuivuus on hyvin yleinen kutinan syy. Hiuspohja kuivuu usein ikääntyessä ja myös talvisin, aiheuttaen ikävää kutinaa. Kesällä taas hyönteisten puremat kutisevat siinä missä myös auringon polttamat hiuspohjat. 

Liiallinen hiustenpesu, samoin kuin liian harvoin hiusten peseminen sekä hoitaminen. Ihanne pesu & hoito väli on 2-3 kertaa viikossa. Hikoilu ja liiallinen saunominen voi myös olla kutinojen aiheuttaja. On monta syytä hiuspohjan kutinoille, myös stressi pahentaa kutinaa.

Epäsopivat hiustuotteet ovat hyvin yleisiä kutinan aiheuttaja. Tästä asiasta kannattaakin lähteä ensimmäiseksi purkaamaan ongelmaa ja varata samalla hiuspohjan hoitoihin aikoja. Hiusateljéssa on erilaisia hoitovaihtoehtoja. Kysy lisää!

Kommentoi kirjoitusta.

Viileä vesi virkistää

Lauantai 27.2.2016 - Tabita

Hiusten pesun jälkeen on hyvä tapa huuhtoa hiukset viimeiseksi viileällä vedellä. Viileä vesi sulkee hius suomut ja saa hiukset näin kiiltämään. Viileä vesi virkistää verenkiertoa hiuspohjassa. Viileällä vedellä huuhtelu hillitsee hiukan myös talintuotantoa. Viileän virkistävää päivää!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ajatuksia

Kysymyksiä kasviväreistä

Perjantai 5.2.2016 klo 14:06 - Tabita

Ensimmäistä kertaa hiusten kasvivärjäystä haluavalla pyörii monta kysymystä mielessä. Tässä niitä yleisempiä kysymyksiä.

Kuinka kestävä kasviväri on? Yleensä yhtä kestävä kuin kestoväri. Punasävyt ovat jopa kestävempiä kuin kestovärit.

Peittääkö kasviväri harmaat hiukset? Kyllä. Harmaa ei ole enään harmaa. Väri on harmaassa hiuksessa sävyltään hiukan vaaleampi kuin oma värillinen hius, johon kasviväri tarttuu tummempana.

Voiko kestovärjättyyn hiukseen ottaa kasviväri? Kyllä voi. Ihanteellisin tulos tulee, jos kestoväri ei ole paljoa tummempi tai vaaleampi kuin oma väri.

Oma tyvikasvu on "maantien värinen", voiko kasvivärillä saada tummanruskeaa, lähes mustaa väriä? Ei voi saada. Kasvivärillä saa luonnollisia ruskeita vivahteita, kullanruskeaa, pähkinänruskeaa, suklaanruskeaa, lähellä omaa hiusten tummuutta.

Haluan ruskeisiin hiuksiin vaaleita raitoja, voiko kasvivärillä saada vaaleita raitoja? Kasvivärillä ei voi saada vaaleita raitoja.

Haluaisin siirtyä kasviväriin, mutta olen värjännyt hiukset mustiksi. Täytyykö ensi kasvattaa musta väri pois? Jos on vakaa aikomus siirtyä kasviväriin, suosittelen tyvikasvuun kaunista ruskean lopputuloksen antavan kasviväriä ja muutamia vaaleita vaalennusaine raitoja väliin. Tämän voi tehdä myös yhtäaikaa. Näin pääsee kauniisti siirtymään kasviväriin, ilman ikävää värin kasvattamista pois.

Haluan kunnon paloauton punaiset hiukset. Onnistuuko se kasvivärillä? Ei, kasviväreillä saadaan vaaleaan hiukseen kirkasta kuparia ja tummempaan hiukseen kaunista kuparinpunertavaa ruskeaa väriä.

Voiko kasvivärjättyä hiusta värjätä kestovärillä? Kyllä voi.

Voiko ottaa permanenttia kasvivärjättyyn hiukseen? Kyllä voi, kiharasta saattaa tulla vähän loivempaa, joten kampaajan täytyy huomioida tämä permanenttia tehdessä.

Voiko kasvivärjättyä hiusta vaalentaa? Kyllä voi. Vaalennuksessa täytyy aina ottaa huomioon esiin tulevat pigmentit. Jos on punertavilla sävyillä värjännyt hiukset, kampaajan täytyy huomioida tämä vaalennettaessa.

Olen allergisoitunut kestoväreille. Voiko kasvivärit allergisoida? Kasviväreissä ei käytetä kemiallisia aineilta, eli kestovärille allergiset voi kasvivärjätä hiuksensa. Kasvivärit ovat hyvin siedettyjä. Jos olet luonnon aineille allerginen, mainitse ne, niin osaamme välttää niiden aineiden käyttöä. Esim. mykerökukkais allergia täytyy huomioida, niin ei käytetä kehäkukkaa eikä kamomillaa.

Haluaisin kokeilla kasviväriä, mutta haluaisin välillä muutakin väriä hiuksiin. Onnistuuko tämä? Kyllä onnistuu. Tehdään välillä kasviväriä ja välillä muuta väriä. Ihan sitä mikä tuntuu kivalle. Jos värjää kasvivärillä joka toinen kerta, on se puolet vähemmän kemikaalikuormaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ekokampaaja, ekokampaamo, kasviväri

Hiusväri allergia

Lauantai 9.1.2016 klo 17:16 - Tabita

Kun allergisoidutaan hiusvärille, kyse on usein PPD allergiasta ja PPD:n johdannaisista tulleesta allergiasta. Hiusvärit ovat kaikista kosmetiikoista voimakkaimpia kemikaaleja, jotka aiheuttavat vakavia allergioita. Hiusvärin herkistävimmät aineet löytyy tuoteselosteesta;

* p-Phenylenediamine

* Toluene-2,5-Diamine

* 2-Nitro-p-Phenylenediamine

* p-Aminophenol

* m-Aminophenol

* Resorcinol

Millä sitten voi hiuksiaan värjätä, jos on jo hiusväri allergiaa, tai on alkanut jo herkistyminen, tai vaan halutaan välttää voimakkaita kemikaaleja?

1) Kasvataa oman hiusvärin.

2) Suoravärit, eli yleisemmin löytyy sävyttävinä hoitoaineina. Kestävät muutaman pesun hiuksissa. Eivät peitä harmaita. Ne herkistävät hyvin harvoin.

3) Vaalennus tai vaalennusraidat. Vaalennusaineet ei ole hiusväriä, eli ei ole herkistävää PPD;tä tai sen johdannaisia. Toki vaalennusaineiden persulfaatit ovat voimakkaita kemikaaleja ja saattavat ärsyttää ihoa ihokontaktissa ja hengitettynä voi aiheuttaa nuhaa ja astmaa. Kesto- ja kevytvärillä tehdyt raidat ei sovi hiusväri allergikolle.

4) Aidot 100% luonnonraaka-aineista valmistetut kasvivärit eivät sisällä synteettisiä aineita. Varmenna, ettei kasvivärejä ole terästetty synteettisillä väriaineilla. Kasvivärit kestävät, kuten kestoväritkin ja harmaat hiukset peittyvät, joskin jäävät vaaleammiksi kuin tummemmat hiukset.

Hiusateljéssa palvelemme myös väriallergisia asiakkaita. Hiusväri allergiset asiakkaamme ovatkin erittäin tyytyväisiä, etteivät tarvitse kasvattaa omaa hiusväriä, tai pelkästään vaalentaa hiuksia, elleivät itse niin halua. Me parturi-kampaajina, sekä koulutettuina ekokampaajina tarjoamme 100% luonnollisen kasviväri vaihtoehdon. Tervetuloa kysymään lisää!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, allergia, henna, ekokampaaja, ekokampaamo

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »