Tehosta auringon vaalentavaa vaikutusta

Keskiviikko 15.6.2016 - Tabita

Näppärä keino hyödyntää auringon vaalentavaa vaikutusta hiuksiin on sitruunamehu. Laita sitruunamehu suihkepulloon, ja suihkuta hieman sitruunamehua hiuksiisi, kampaa läpi ja vietä päivä auringossa. Sitruunamehu tuplaa auringon vaalentavan vaíkutuksen. Älä käytä liikaa sitruunamehua, sillä se voi herkistää ihoa.

Muista, niin aurinko, sitruunamehu tai vaalennusraidat kuivattaa hiusta, joten hoida hiuksiasi hyvin tehohoidolla. Esim kotimaisella Sim sensitiven Argan caren moisture smoothiella viikottain. Aurinkoisia keäpäiviä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hiusvinkit, sim sensitive

Tuoksuton viikko 26.11.-1.11.2015

Sunnuntai 25.10.2015 klo 17:38 - Tabita

Allergia ja Astmaliitto järjestää "tuoksuton viikko" kampanjan 26.10-1.11.2015. yhdessä pohjoismaisten sisarjärjestöjen kanssa.

Tuoksuyliherkkyys on voimakkaimmin yleistyvä herkkyys pohjoismaissa, joten asia on otettava vakavasti. Jopa 40% suomalaisista oireilee jollain tavalla tuoksuista. Tämä on valtava määrä. On huomioitava myös toiset ihmiset, vaikka itse ei oireilisikaan ylimääräisistä tuoksuista.

Hiusateljéssa on runsas valikoima hajusteettomia tuotteita.

-  hajusteettomia hiusten muotoiluaineita

- päivittäiseen pesuun ja hoitoon hajusteettomia shampoita ja hoitoaineita

- hajusteettomia sävyttäviä hoitoaineita useita eri sävyjä

- hiuspohjan ongelmiin, kutinaan, hilseeseen, psoriakseen ym. hajusteettomia shampoita, hoitotuotteita ja hiusvesiä

- hiustenlähdön ongelmiin hajusteettomia hoitotuotetta

- hajusteeton syväpuhdistusshampoo 

- hajusteeton hopeashampoo

Kysy myös hajusteettomia SensiDO hiusvärejä! Hyvää alkavaa tuoksutonta viikkoa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sim sensitive, allergia, shampoo, hoitoaine

Kiharoiden hiusten neljä täsmä tuotetta

Sunnuntai 18.10.2015 - Tabita

Kiharoiden ja pörröisten hiusten kanssa elämä ei ole aina helppoa. Tässä neljä täsmätuotetta, joiden avulla saat kiharaiset hiukset hallintaasi. Tuotteet sopivat myös kuiville hiuksille.

1. Forme Moisturizing Shampoo on kosteuttava ja siloittava shampoo. Shampoon sisältämä apilankukkauute rauhoittaa hiuspohjaa.

2. Forme Moisturizing Hoitoaine on kosteuttava, siloittava ja elinvoimaa antava hoitoaine kuiville ja rasittuneille hiuksille. Sisältää rauhoittavaa apilankukkauutetta.

3. Argan Care Curly Shot muotoiluvoide sopii eritysesti taipuisille ja kiharoille hiuksille. Nostaa ja vahvistaa kiharaa. Ravitseva arganöljy lisää kiiltoa ja suojaa hiusta. Tuote sopii niin kosteisiin kuin kuiviinkin hiuksiin laitettuna, tai föönauksen alle.

4. Argan Care Glamour Spray hiuskiinteellä saa joustavaa pitoa hiuksiin. Kestää kosteutta ja antaa kauniin kiillon hiuksiin. Harjaantuu helposti hiuksista, eikä tahmaa. Sisältää hoitavaa arganöljyä.

Tietysti nämä tuotteet ovat kotimaisia, Sim Sensitiven tuotteita. Muista Bonusetu, joka seitsemäs tuote veloituksetta Hiusateljésta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: shampoo, hoitoaine, hius, sim sensitive

Lyhyiden hiusten neljä täsmä tuottetta

Perjantai 16.10.2015 - Tabita

Lyhyet hiukset eivät kaipaa latistavia ja liian raskaita tuotteita. Lyhyiden hiusten muotoilun helppous on tärkeää. Tässä neljä täsmä tuotetta lyhyiden hiusten pesuun, hoitoon ja helppoon muotoiluun. Nämä tuotteet sopivat myös hennoille hiuksille ja lasimaisille hiuksille.

1. DS Absolute Volume shampoo. Sulfaatiton, hajusteeton ja hellävaraisesti pesevä shampoo vaikka päivittäiseen pesuun. Vaahtoaa hyvin, jättäen hiukset ilmaviksi.

2. DS Absolute Volume hoitoaine. Tuuheutta ja rakennetta antava kevyt hoitoaine. Jättää hiukset ilmaviksi. Hajusteeton ja hellävarainen.

3. Forme Surf Mist Salt Spray. Rakennesuihke, joka taivuttaa hiukset luonnollisen karheiksi ja tuuheiksi. Sisältää hiuksia suojaavaa karpalouutetta.

4. Forme Puffed Look Texturizing Wax. Puolimattainen vahvasti pitävä vaha. Helppokäyttöinen, myös "vahakammoiset" ovat tykänneet tästä tuotteesta. Ensin kevyt föönaus Forme Surf Mist Salt Sprayn kanssa ja sen jälkeen puolikkaan herneen verran Forme Puffed Look Texturizing wax sormin haroen, saa rennon, tuuhean ja kestävän kampauksen.

Tuotteet ovat kotimaisia, Sim Sensitiven tuotteita. Hiusateljésta saat Bonusedun, joka seitsemännen tuotteen veloituksetta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: shampoo, hoitoaine, hius, sim sensitive

Pitkien hiusten kolme täsmä tuotetta

Keskiviikko 14.10.2015 klo 8:43 - Tabita

Pitkät hiukset vaativat hiusten hoidolta enemmän kuin lyhyet hiukset. Tässä kolme täsmä tuotetta pitkien hiusten hoitoon. Nämä tuotteet sopivat myös rasittuneille tai kuiville hiukselle.

1. Argan Care Healing smoothie. Tämä tuote on tehokkaasti ravitseva ja hoitava arganöljyä sisältävä tehohoito. Palauttaa hiuksille elinvoiman ja jättää hiukset pehmeän kiiltäväksi sekä helposti käsiteltäväksi. Vaikka Argan Care Healing smoothie sisältää arganöljyä, se ei jätä hiuksia raskaiksi, eikä tahmeiksi.

2. Argan Care Miracle mist, hoitava kiiltosuihke. Tämä tuote sopii loistavasti föönauksen alle ja myös kosteuttavaksi hoitosuihkeeksi. Kevyt, mutta tehokas koostumus, joka ei latista hiuksia.

3. DS Complex Repair Serum. Tämäkin tuote sisältää arganöljyä ja saa hiukset välittömästi näyttämään kiiltäviltä ja hyväkuntoisilta. Pieni tippa kuiviin hiuksiin laitettuna tekee ihmeitä. Monen lempituote, joka on myös täysin hajusteeton.

Nämä kolme luottotuotetta ovat kotimaisia, Sim Sensitiven tuotteita. Hiusateljésta saat myös bonuskortin, jolloin saat Sim Sensitiven tuotteista joka seitsemännen tuotteen veloituksetta. Argan caren tuotteet ovat Hiusateljén hinnoilla pysyvästi edullisia. Esim Argan Care Healing smoothie suositushinta on 36€, ja Hiusateljén hinta on 26.90€. Argan Care Miracle mist suositushinta on 28 €, ja Hiusateljén hinta on 21.90€.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hoitoaine, sim sensitive, hius

Kotimaisten tuotteiden edut

Torstai 24.9.2015 klo 10:37 - Tabita

Olemme panostaneet runsaasti kotimaisiin tuotteisiin Hiusateljessa. Olemme myös yllättyneet siitä, miten asiakkaat ovat lähes poikkeuksetta näinä aikoina olleet suuresti innoissaan kotimaisista tuotteista. Tämähän on hyvä asia. Kun panostamme kotimaisiin tuotteisiin, niin kyllähän se väkisinkin vaikuttaa joskus Suomen talouden nousuun.

Hiustuotteissa on erityisen paljon etuja, jos valitsee kotimaisen tuotteen. (Muutakin kuin toivottu talouden nousu.) Ensinnäkin, onhan suurimmalla osalla suomalaisista hento ja hieno hius. Tähän tarpeeseen on kiinnitetty huomiota kotimaisissa tuotteissa. Lähes poikkeuksetta esimerkiksi kotimaisen Sim Sensitiven Forme tuotteet ovat hiusta lätistämättömiä. Kotimainen Sim Sensitiven Argan Care sarja taas hoitaa vaativampaakin hiusta ilman hiuksen lässähtämistä.

Suomen ilmasto on erittäin rasittava hiuksille ja myös iholle. Aina kun lämpötila tippuu alle +10 asteen, hius ja iho alkaa luovuttaan kosteutta ympäristöön, joten hius ja iho kuivuu. Tuuli on raastavan kuivattava hiuksille ja iholle, tähän kun yhdistää vielä viileät ja kylmät ilmat, niin ei ihme että tarvitsemme suojaa hiuksille ja iholle. Kotimaisen Sim Sensitiven Forme sarjan muotoilutuotteet sisältävät karpalouutetta juuri näiltä rankoilta sää olosuhteilta suojatakseen.

Suomalaisten saunakulttuuri tekee taas oman rankan osuutensa. Kylmästä tuulisesta ilmasta siirrytään lämpimiin sisätiloihin, saunaan, sitten tuuleen ja tuiskuun... Tästä hiukset ja iho ei tykkää. Hiuspohja alkaa kuivuun, hilseileen, kutiaan. Olemme herkkää ja atooppista kansaa. Jälleen kotimainen Sim Sensitive on nähnyt tämän ongelman ja tarpeen. On kehitetty kotimainen hajusteeton ja turhista tuotteista vapaat DS tuotteet. Atooppiseen, kutiavaan, hilseilevään ja muihin hiuspohjan ongelmiin kotimainen Sim Sensitiven 4system tuotteet ovat varma ja nopea apu.

Valitsemalla kotimaisen Sim Sensitiven tuotteet varmistat suomalaisiin hiuksiin ja olosuhteisiin sopivat tuotteet sekä tuet kotimaista työllisyyttä. Sim Sensitiville on myönnetty arvostettu avain lippu. Sim Sensitiven tehdas on ylöjärvellä, pallotiellä, työllistäen yli seitsemänkymmentä henkeä. Sim Sensitive on myös vientiyritys. Noin 30% tuotteista menee vientiin kahteentoista eri maahan. Onhan hajusteettomat ja hypoparfumoidut, kaikesta turhista raaka-aineista karsitut sekä mm. pohjolan marjoilla tyrnillä ja karpalouuttella rikastetut tuotteet erilaista maailmalla. Ollaan ylpeitä, että me Suomessa osataan tehdä näin hienoja ja uniikkeja hiustuotteita!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sim sensitive, shampoo, ajatuksia

Shampoo ja kasvojen ihon ongelmat

Keskiviikko 19.8.2015 klo 19:55 - Tabita

Ihmetteletkö joskus outoja paiseita, punoitusta tai kuivaa, kutisevaa kasvojen ihoa? Jos et ole vaihdellut ihonhoito tuotteitasi tai rutiinejasi syy saattaa olla sopimattomassa shampoossa tai hoitoaineessa. Tämä on yksinkertainen juttu, sillä shampoot menee väkisinkin kasvojen alueelle suihkussa oltaessa. Saati sitten, jos sillä samalla aineella pesee kasvotkin.

Shampoon säilöntäaineet ovat useimmiten pahimmat ongelman aiheuttajat. Samoin liiat hajusteet. Jos on jokin erikoisshampoo, kuten hilseshampoo tai liian pesevä shampoo, kasvot reagoivat nopeasti. Jos on herkkä tietämättäänkin joillekin raaka-aineille, hiustuotteet herkistävät kasvojen ihon aikaisemmin, kuin hiuspohjan.

Jos kasvosi reagoivat, vaihda shampoo ja hoitoaine hajusteettomiin, ja turvallisiin tuotteisiin, niin tilanne nollautuu. Esimerkiksi lähikosmetiikkaan, Ylöjärven tehtaalla valmistettuun SIM sensitiven DS shampoot ja hoitoaineet ovat laadukkaita. Näistä on kaikki turha karsittu pois. Niistä et löydä hajusteita, väriaineita, sulfaatteja ja ovat muutenkin allergia- ja astmaliiton suosittelemia tuotteita. Näitä laadukkaita lähituotteita saat Hiusateljesta. Olemme panostaneet viime aikoina enemmänkin näihin suomalaisia työllistäviin tuotteisiin. Panosta sinäkin näihin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Shampoo, hoitoaine, sim sensitive, allergia, kutina

"Juhannusshokki", syksyinen hiustenlähtö

Sunnuntai 16.8.2015 klo 9:00 - Tabita

Kun syksy saapuu, moni huomaa joka syksyisen hiustenlähdön alkavan. Toisen kokevat keväällä vastaavan ongelman. Tilanne on tilapäinen, mutta säikäyttää silti joka kerta. Tämän ilmiön taustalla on ns. " juhannusshokki".

Meillä Suomessa on kesäyön aurinkoa ja pimeää kaamosta talvella. Valonvaihtelut ovat suuremmat kuin Euroopassa. Kun hius lähestyy kasvuvaiheen loppua, niin keskikesällä, juhannuksen tietämillä voi hiusjuuret siirtyä ennenaikaiseen lepotilaan niillä alueilla, missä on heikompi verenkierto, eli päälaella. Tällöin hiukset alkaa pudota lepovaiheen jälkeen, eli noin kolmen kuukauden päästä, syksyllä. Tätä ilmiötä kutsutaan myös " juhannusshokikisi". Samoin saattaa vuoden pimeimpään aikaan tapahtua joulun tienoilla. Tämä aiheuttaa keväisen hiustenlähdön.

Matkailun lisääntyessä on myös lisäänyynyt "juhannusshokkien" määrä. Moni huomaa, etelän matkan jälkeen noin kolmen kuukauden päästä hiustenlähdön lisäntyneen.

Vaikka tilanne onkin tilapäinen, on syytä hoitaa hiustenlähtöä. Jos tunnistaa hiustenlähdön syksyisin, ja sama toistuu seuraavana syksynä, niin hiuksia on päässä vähemmän kuin olisi mahdollista. 

Hyvä verenkierto, hyvä aineen vaihdunta ja toimivat verisuonet ovat hiustenkasvulle oleelliset. Valon vaihtelusta kärsivät eniten ne, joilla on heikko ääreisverenkierto. Jos kädet ja jalat palelee, hieronta auttaa. Samoin jos hiuspohjassa ei veri kierrä hyvin, hieronta auttaa. Liikunta lisää myös verenkiertoa.

Hyvä verenkierto hiuspohjassa on hiustenlähdön hoidon perusta. Hiusateljessa saat monipuolisia hoitoja, kuten intialaista päähierontaa luonnonöljyillä. Hieronnan jälkeen teemme myös turvehoitoja, jotka edistää voimakkaasti verenkiertoa. Savihoidoilla ja merilevällä taas puhdistetaan hiuspohjaa perusteellisesti. Tukkeutunut hiuspohja saa avun hapahoidoista.  Kannattaa varata aina vuodenaikojen vaihtuessa aika hiusten ja hiuspohjan hoitoihin. Näin ennalta ehkäistään syksyistä hiustenlähtöä. Räätälöimme hoidon juuri Sinulle sopivaksi.

Kotihoidossa on vanhat kunnon klassikot avuksi; kotimaiset Bio Botanical shampoo, Vital Cure,  sekä Serum. Tällä klassisella kolmikolla on vuodesta toiseen moni saanut apua tilapäisiin hiustenlähtöihin. Nämä tuotteet perustuu verenkierron vilkasttuttaviin yrtteihin sekä hiuspohjan häiriöitä poistaviin aineisiin. Itse aloitan jo nyt, hyvissä ajoissa näitten tuotteiden käytön, että syksyinen hiustenlähtö voitaisiin estää. Ennaltaehkäisy on aina parempi vaihtoehto. Oikealla hoidolla hiustenlähtöä voidaan ehkäistä ja korjata hiuksissa ja hiuspohjassa syntyneitä vaurioita.

Bio Botanical sarjan vaikuttavat aineet ovat pantenoli, vehnänalkioöljy, mentoli, piroctone oleamine, salisyylihappo, teepuuöljy, koivu, takiainen, peltokorte, köynnöskrassi, nokkonen, rosmariini, aloevera, vesikrassi ja hevoskastanja. Hiusateljesta saat tehokkaat Bio Botanical tuotteet sekä räätälöidyt hoidot hiuksillesi ja hiuspohjallesi.  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hiustenlähtö, hius, shampoo, hoitoaine, sim sensitive

Sulfaatittoman shampoon edut

Maanantai 15.6.2015 klo 17:02 - Tabita

-Sodium laureth sulfate,

-Sodium lauryl sulfate,

Nämä kaksi on yleisimmin käytettyä sulfaattia pesevissä aineissa. (shampoo, suihkusaippua, hammastahna jne.)

Sulfaattia käytetään shampoossa pesevänä aineosana, tensidinä. Koska yleensä haluamme että tuote vaahtoaa runsaasti, käytetään sulfaattia. Se on edullinen raaka-aine valmistuksessa. Sulfaatit tehdään joko kookoksesta tai synteettisesti. Kookoksesta voi tehdä voimakasta sulfaattia tai miedommalla jalostuksella sulfaatitonta tensidiä. Myös maissista tai sokereista tehdään mietoja tensidejä.

Shampoo on yleensä 95-97% vettä ja peseviä aineosia, tensidejä. Suurimman ekoteon tekee shampoon valinnassa, jos valitsee sulfaatittoman shampoon. Yleensä hellävaraisimman valinnan tekee jos valitsee sulfaatittoman shampoon. Väriä säästävimmän valinnan tekee valitsemalla sulfaatittoman shampoon, sillä sulfaatti kuluttaa värjättyä hiusväriä. Jokapäivä pesevien kannattaa käyttää sulfaatittomia shampoita, säästääkseen hiuspohjaa liialta ärsytykseltä.

Hiustenlähdöstä kärsivien kannattaa valita sulfaatittoman shampoon, jo tällä yksittäisellä valinnalla moni asiakas on kertonut huomanneensa selvän eron hiustenlähdön rauhoittiumisessa. Kuivasta hiuspohjasta kärsivien kannattaa vaihtaa sulfaatittomaan shampooseen, samoin kutiavien ja kuivasta hilseestä kärsivien. Eron huomaa nopeasti, yleensä jo muutaman käyttökerran jälkeen.

Sulfaatiton shampoo vaahtoaa huonommin, joten shampoo kannattaa levittää huolella kostutettuihin hiuksiin. Ennen hiuksiin viemistä sulfaatittomat shampoot kannattaa pyöräyttää käsien välissä, jotta shampoon rakenne rikkoutuu ja alkaa helpommin vaahtoamaan. Jos on tottunut runsaasti vaahtoaviin sulfaattipitoisiin shampoisiin, voi totuttautuminen sulfaatittomiin kestää hetken. Yleensä siihen tottuu jonkin ajan jälkeen ja shampoot alkaa vaahtoutumaan jo mukavammin.

Kenellä sulfaatittomat shampoot ei toimi? Ehkä todella rasvoittuvat hiuspohjat  ja rasvoittuvasta hilseestä kärsivät. Myös todella likaista / rasvaista työtä tekevät, esim "auton rassaajat" ja grillin äärellä työskentelevät. Myös niillä, jotka vain yksinkertaisesti rakastavat runsasta vaahtoa shampoossa, jota sulfaatit tekevät.

Hiusateljéssa on runsaasti sulfaatittomia shampoo vaihtoehtoja, esimerkiksi Davines ja EkoPharma. Kannattaa kokeilla!

Pieni vinkki vielä, jos kärsii suun aftoista, kannattaa käyttää sulfaatitonta hammastahnaa, esim Elmex.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: shampoo, sim, sensitive, davines, hiustenlähtö, hilse,