Hennattu hius ja pehmennys

Lauantai 28.1.2017 - Tabita

Moni kampaaja nostaa kätensä pystyyn, kun asiakas haluaa permanentin tai pehmennyksen hiuksiinsa, jos hiukset on kasvivärjätty tai hennattu. Tämä on hyvin ymmärettävää, jos kampaaja ei ole perehtynyt käytännössä enempää hennattuun hiukseen ja kemiallisiin käsittelyihin. Näin hennalla värjätty asiakas joutuu usein luopumaan unelmastaan kiharasta  hiuksesta.

Näin ei tarvitse olla. Hiusateljessa on vuosien kokemus siitä, miten myös hennattua hiusta voi permanentata siinä, missä tavallisilla väreilläkin värjättyä hiusta. Kokemuksemme on, että joudumme kenties hieman pienemmillä rullilla rullaamaan hiukset saavuttaakseen toivotun tuloksen, koska hennattu hius on vahva ja jopa lasimainen hius.

Pehmennys- ja permanentti aineissa on kyllä valtavasti eroa. Oli hiukset sitten hennattu tai ei, kannattaa suosia niitä, jotka eivät sisällä thioglycolaattia eikä vetyperoksidia. Näin hius ei rasitu liikaa, ja kiharasta tulee useimmiten se haluttu lopputulos.

Kevättä odotellessa on ihana otattaa loivat kiharat hiuksiinsa! Saammehan varata aikasi Sinulle?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hennaväri, kasviväri, permanentti, pehmennys, ekokampaaja, ekokampaamo

Pehmennys, on se vaan niin ihana!

Lauantai 4.7.2015 klo 18:13 - Tabita

Tehdäänkö teillä pehmennystä hiuksiin, kysyy asiakas puhelimessa. Hetken lyö päässäni tyhjää, sillä eikö kaikki kampaajat tee pehmennystä, ajattelen... Kyllä tehdään, tehdään paljon, vastaan. - Hyvä, koska oma kampaajani ei tee pehmennyksiä ja olen jo soittanut kahteen kampaamoon, asiakas kertoo...

Moni jaksaa aamuisin föönata ja laitella hiuksia. On muotoiluaineita ja laitteita, tehdään viimesen päälle hiukset. Peilikuvaan ollaan tyytyväisiä ja lähdetään aamulla liikenteeseen tyytyväisenä, kun on tukka hyvin. Kun on ulos lähdetty, on monelle liian tuttu tunne, koko vaiva on kuin hukkaan heitetty ja hiukset on lättänät. Varsinkin jos on tyypilliset hennot, ohuet ja lasimaiset hiukset.

Pehmennys, sellainen tukikäsittely, joka muistuttaa luonnonkiharaa, ei liian säkkärää, on juuri sopiva vastaus. Hiuksista tulee tuuheammat. Aamuisin laitettu kampaus pysyy kauemmin. Jos on hennot ja lasimaiset hiukset, pehmennys on vaan niin hyvä. Oli muoti sitten suorempaa tai kiharempaa. Kiharanhan ei tarvi näkyä, jos ei halua, sen saa helposti suoraksi ja välillä puristella sormin kiharammaksi jos haluaa. Tällainen on se tämänpäivän pehmennys, permanentti, tukikäsittely, millä nimellä sitä haluaakin sanoa. Tehdään hiuksista helppohoitoisemmat!

Ai että, tälläkin viikolla olen tehnyt muutaman pehmennyksen täysin suoriin, pitkiin hiuksiin. Niistä jää niin hyvä mieli. Kerrassaan upeita. Ai että kun on luonnolliset, helppohoitoiset, tuplasti paksumman näköiset ja asiakkaan iloinen ilme! Suosittelen ehdottomasti jos on häivähdyskin kiharasta ollut mielessä.

Kyllä, meillä tehdään tukikäsittelyjä, pehmennyksiä ja permanentteja! Tervetuloa!

2 kommenttia . Avainsanat: permanentti, pehmennys