Kasviväri vaalennettuun hiukseen

Lauantai 9.11.2019 - Tabita

Vaalea.jpgKasviväri sopii oikein hyvin vaalennettuunkin hiukseen.

Tässä asiakkaalla oli kymmenen sentin pituinen oma tummavaalea värjäämätön tyvikasvu ja pituudessa oli runsaasti vaaleaa raitaa. Asiakkaan toiveena oli kullan sävyiset hiukset ja säilyttää vaalea yleisilme.

Aluksi tein hiuksille öljyhoidon ja intialaisen päähieronnan. Sen jälkeen leikkasin hiukset energialeikkaus tekniikalla. Kasvivärjäsin lopuksi hiukset cassialla, amlalla ja hennalla.

Ei lainkaan pahan värinen :)

vaalea2.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, ekokampaamo

Ekokampaamo toimintaa Hämeenlinnassa

Keskiviikko 6.11.2019 - Tabita

Ekokampaamo toiminnan historia Hämeenlinnassa alkoi vuonna 2010, kun kouluttauduin Hämeenlinnan ensimmäiseksi ekokampaajaksi Prakticumissa, Helsingissä Mona Metherin opissa. Hiusateljé oli jo pitkään toiminut parturi-kampaamona sitä ennen. Sen rinnalle tuli nyt myös ekokampaamo palvelut.

Siinä sai olla pioneeri alalla ja kokea vastatuulta myös toisten kampaajien kautta, kun silloin ekoilu ei ollut vielä niin trendikästä, kuin se on tänä päivänä. Sitä ihmeteltiin, että "onko se enään kampaaja ollenkaan, kun on nyt viherpiipertäjä..." Sai kovasti selitellä, mitä se kasvivärjäys ja energialeikkaus oikein on. 

Noh, onneksi ajat ovat muuttuneet. Nyt asiakkaat ja myös muut kampaajat tietävät, mitä ne kasvivärit oikein ovat. Toki vielä on niitäkin, jotka pehmeämpiä hiusvärejä saattavat mainostaa kasviväreiksi, joten tarkkana saa vieläkin olla, mikäli haluaa 100% kasviväriä.

Hiusateljé on ekokampaamo palvelujen lisäksi aina tarjonnut myös ammoniakittomia ja hajusteettomia kestovärjäyksiä sekä permanentteja. Tällä linjalla jatkammekin, sillä ekokampaamo ei tarkoita toisen tavan pois sulkemista, sillä kaikkeen ei ekokampaamo puolikaan ole vastaus.

Epäröitkö kumpi vaihtoehto olisi sinulle paras? Haluaisitko kokeilla esim. savivaalennusta tai kasviväriä, vai sittenkin tavallisia värejä?  Ei hätää, kerron kummankin hyvät ja huonot puolet ja valinta on näin sinulle paljon helpompaa. Tartu puhelimeen 050 300 3657, ja varaa oma aikasi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ekokampaamo, ekokampaaja, kasviväri, hämeenlinna, hiusatelje

Ekopharma, ekologinen valinta

Keskiviikko 16.5.2018 - Tabita

DSC01423.JPG

Ekopharma on kasvattanut viime vuosien aikana valtavaa suosiota. Ei ihme, sillä tämä on täysin kotimaisen perheyrityksen valmistama ekologinen ammattikosmetiikkasarja. Näitä marjaisia herkkuja ei löydy marketeista eikä luontaistuotekaupoista. Vain kauneudenalan ammattilaisilta löytää tätä sarjaa.

Me Hiusateljéssa olemme myyneet tätä Ekopharman hiustenhoito- sekä -muotoilutuotteita noin viitisen vuotta. Olemme nähneet sen tuotekehitykset ja sen huiman suosion. Tuotekehityksessä on ollut mukana eri alojen osaajat, kosmetologit, kampaajat, lääkärit, hoitajat sekä kemistit. Ekopharma lanseerasi  myös viimeisen päälle mahtavat kasvivärijauheet viime marraskuussa. Nyt olemmekin näin kotimaisin yrtein saaneet mahtavaa lisäpotkua kasviväreihin! Ekopharman kosmetologeilta löytyy myös laaja valikoima ihonhoitotuotteita ja Hämeenlinnassa niitä löytyy esim. Bretty Womanilta, keskustalon yläpihalta ja Kauneuspiste Linnan Neidolta mehiläisentalosta.

Ekopharma on FI-Natura sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja sillä on eläinkokeettomuudesta kertova Leaping Bunny- symboli. Vegan merkki, avainlippu, kotimaiset marjat kantavana raaka-aineina... Ei kuulosta lainkaan pahalta? Mitä jos testaisit itse?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ekopharma, kasviväri, shampoo, kasviväri, ekokampaaja, ekokampaamo,

Voimakkaan punainen henna, kasviväri

Tiistai 5.12.2017 - Tabita

Saako kasviväreillä viininpunaista? Entä mahonginpunaista? Mitä jos ei halua porkkananpunaista, onnistuuko silloin kasvivärjätä hiuksia?

Suomalainen Ekopharma on pitkällisen työn tuloksena tuottanut uskomattomat kasvivärit, ja nyt voimme ylpeänä kertoa, että voimakkaan punaiset, kylmätkin punaiset ovat mahdollisia. Emme uskoneet, ennenkuin omin silmin näimme ja koimme tämän ihmeen.

Ekopharma on kehittänyt näitä kasvivärejä ainoastaan ammattikäyttöön yhdessä esim. ekokampaaja koulutuksen uranuurtajan Mona Metherin kanssa. Hienoimmat Intialaiset värjäävät kasvit, yhdessä kotimaisten kasvien ja marjojen kanssa luo nämä upeat värit. Kotimaisina kasveina mm. kehäkukkaa, kamomillaa, ruiskaunokkia, maitohorsmaa, punajuurta, mustikkaa, tyrniä, valkoherukkaa, marja-aroniaa, puna-apilaa, peltokortetta, koivua ja nokkosta. Nyt Hiusateljesta saatavilla, kysy lisää.

Hyvä Suomi! Suomalaista osaamista kasviväreissä! Onnea Suomi 100 vuotta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: henna, kasviväri, ekokampaaja, ekokampaamo, hämeenlinna, ekopharma

Aidot punapäät ja kasviväri

Torstai 6.4.2017 - Tabita

Tiesitkö, että aidot punaiset hiukset ovat todella harvinaisia? Vain 1-2 % koko maailman väestöstä ovat aitoja punapäitä, heitä on eniten euroopassa.

Monella vaalea hiuksisilla voi olla luonnostaan punerrusta hiuksissa. Iän myötä hiusten väri voi kuitenkin tummua, ja näin punaista pigmenttiä ei enään näy.

Kasvivärjäyksen pehmeät sävyt ovat erinomaisia aidoille (tai entisille) punapäille. Kun synteettiset punertavat hiusvärit haalistuvat turhan nopeaa, niin kasvivärit pääsevät juuri lämpimissä punaisissa sävyissä oikeuksiinsa niiden kestävyyden ansiosta! Kasvivärien punertavat sävyt muistuttavatkin sävyiltään aitoja luonnon punertavia tai kastanjan ruskeita hiuksia. Kun aitoon luonnon hennaan yhdistää muita värjääviä kasveja, saadaan myös ruskeita sävyjä aikaan.

Kasvivärjäyksen jälkeen asiakas usein kommentoi, että hiukset näyttävät siltä, millaiset hiukset heillä oli nuorempana, juuri tämän väriset, niin luonnolliset...

Kasvivärjäys nostaa hymyn huulille, kun on valmis luonnon kauniisiin hiuksiin :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: henna, punaiset hiukset, kasviväri, ekokampaaja, ekokampaamo

Hennattu hius ja pehmennys

Lauantai 28.1.2017 - Tabita

Moni kampaaja nostaa kätensä pystyyn, kun asiakas haluaa permanentin tai pehmennyksen hiuksiinsa, jos hiukset on kasvivärjätty tai hennattu. Tämä on hyvin ymmärettävää, jos kampaaja ei ole perehtynyt käytännössä enempää hennattuun hiukseen ja kemiallisiin käsittelyihin. Näin hennalla värjätty asiakas joutuu usein luopumaan unelmastaan kiharasta  hiuksesta.

Näin ei tarvitse olla. Hiusateljessa on vuosien kokemus siitä, miten myös hennattua hiusta voi permanentata siinä, missä tavallisilla väreilläkin värjättyä hiusta. Kokemuksemme on, että joudumme kenties hieman pienemmillä rullilla rullaamaan hiukset saavuttaakseen toivotun tuloksen, koska hennattu hius on vahva ja jopa lasimainen hius.

Pehmennys- ja permanentti aineissa on kyllä valtavasti eroa. Oli hiukset sitten hennattu tai ei, kannattaa suosia niitä, jotka eivät sisällä thioglycolaattia eikä vetyperoksidia. Näin hius ei rasitu liikaa, ja kiharasta tulee useimmiten se haluttu lopputulos.

Kevättä odotellessa on ihana otattaa loivat kiharat hiuksiinsa! Saammehan varata aikasi Sinulle?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hennaväri, kasviväri, permanentti, pehmennys, ekokampaaja, ekokampaamo

Kasviväri kesähiuksille

Keskiviikko 29.6.2016 - Tabita

Kesälomat alkaa olemaan parhaimmillaan. Hiusvärit usein haalistuvat auringossa, ja aina ei ehdi tyvikasvuaan huolehtimaan. Kasviväri on kesän pelastus. Kasviväri ei haalistu niin paljon, kuin tavallinen hiusväri, varsinkin kultaiset ja kuparin sävyt kestävät kasviväreillä paremmin kuin  kestoväreillä. Samoin tyvikasvu ei tule niin voimakkaasti esiin, kun kasvivärin tummuus menee lähellä omaa hiustummuutta.

Jos et ole vielä kokeillut kasviväriä, kesä on oikein hyvä hetki kokeilla. Ja ei hiukset ole niin vakava asia, kesän jälkeen ne voi taas värjätä sillä millä haluat, vaikka kestoväreillä taikka uudestaan kasvivärillä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, hennaväri, ekokampaamo, ekokampaaja,

Kasviväri, hiustenvärjäys ja raskaus

Maanantai 18.4.2016 - Tabita

Oletko raskaana ja mietit hiusten värjäyksen turvallisuutta? Kasviväri ovat silloin erittäin hyvä vaihtoehto, sillä ne eivät sisällä lainakaan kemikaaleja. Vain puhtaita luonnon raaka-aineita, kuten hennaa, kamomillaa tai kehäkukkaa. Varmennathan, että kasvivärit ovat 100% kasvijauheita, jos värjäät hiuksiasi kotona. Kotivärjäykseen sopivat 100% kasviväreinä esim Santen kasvivärit. Ekokampaajalla taas saat ammattitaitoisen kasvivärjäyksen, sinulle yksilöllisesti tehtynä. Samalla saat rentouttavan hetken, joka voimistuttaa sinua!

Nykyään myös kestovärejä markkinoidaan luonnon raaka-aineilla, vaikka itse kestoväri tai kevytväri ja sen kehittymiseen vaikuttavat aineet ovatkin erittäin voimakkaita kemikaaleja. Joten ole tarkkana, esim. luontaistuotekaupoissa myytävät Herbatint värit, ovat erittäin allergisoivia, harhaan johtavia kestovärejä. Ne eivät sovi raskaana oleville eivätkä alle 16 vuotiaille. Kestovärejä tai kevytvärejä ei suositella raskaana oleville, sillä niiden kemikaalien on todettu imeytyvän elimistöön ja näin saattavat haitata sikiötä.

Jos kuitenkin haluat pitäytyä kestoväreissä, suosittelen sinulle kestöväri- tai vaalennusraitoja, sillä tämä on turvallisempi vaihtoehto. Näin värin kemikaalit ei pääse ihokontaktiin. Tämä on turvallisempi vaihtoehto, kuin koko värjäys.

Raskaus on suuremmoinen hetki niin äidille kuin tulevalle lapselle. Anna luonnon omien väriaineiden huolehtia hiustesi kauneudesta ja hyvinvoinnista! Tule rentoutumaan ekokampaamoon :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, henna. ekokamaaja, ekokampaamo

Kasviväri oheneville hiuksille

Keskiviikko 13.4.2016 klo 19:33 - Tabita

Eräs merkittävän positiivinen asia, jonka huomaa kestoväristä kasviväriin siirryttäessä on hiusten kasvun vauhdittuminen. Tämän kasvivärin vaikutuksen olen niin konkreettisesti nähnyt asiakkaissani jo vuosien ajan, että voin suositella lämpimästi kasviväriä kaikille, jotka kärsivät ohenevista hiuksista.

Yleensä noin neljännellä kasvivärjäys kerralla huomaa selvän muutoksen, jos värjää hiuksiaan noin 4-8 viikon välein. Vuoden päästä hiukset ovat vieläkin upeammat. Jos on kesto- ja kevytvärit aiheuttaneet kutinoita, jotain ärsytystä tai allergisia reaktioita, tämän muutoksen kasviväriin siirryttäessä huomaa vielä selvemmin.

Olenkin alkanut rohkeammin suositteleen asiakkaille kasvivärjäystä apuna hiusten ohenemiseen. Kyllä nämä asiakkaat ovatkin kiittäneet tästä. Niin merkittävästä muutoksesta on kyse, kun halutaan hiusten vahvistuvan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, hiustenlähtö, ekokampaaja, ekokampaamo

Kysymyksiä kasviväreistä

Perjantai 5.2.2016 klo 14:06 - Tabita

Ensimmäistä kertaa hiusten kasvivärjäystä haluavalla pyörii monta kysymystä mielessä. Tässä niitä yleisempiä kysymyksiä.

Kuinka kestävä kasviväri on? Yleensä yhtä kestävä kuin kestoväri. Punasävyt ovat jopa kestävempiä kuin kestovärit.

Peittääkö kasviväri harmaat hiukset? Kyllä. Harmaa ei ole enään harmaa. Väri on harmaassa hiuksessa sävyltään hiukan vaaleampi kuin oma värillinen hius, johon kasviväri tarttuu tummempana.

Voiko kestovärjättyyn hiukseen ottaa kasviväri? Kyllä voi. Ihanteellisin tulos tulee, jos kestoväri ei ole paljoa tummempi tai vaaleampi kuin oma väri.

Oma tyvikasvu on "maantien värinen", voiko kasvivärillä saada tummanruskeaa, lähes mustaa väriä? Ei voi saada. Kasvivärillä saa luonnollisia ruskeita vivahteita, kullanruskeaa, pähkinänruskeaa, suklaanruskeaa, lähellä omaa hiusten tummuutta.

Haluan ruskeisiin hiuksiin vaaleita raitoja, voiko kasvivärillä saada vaaleita raitoja? Kasvivärillä ei voi saada vaaleita raitoja.

Haluaisin siirtyä kasviväriin, mutta olen värjännyt hiukset mustiksi. Täytyykö ensi kasvattaa musta väri pois? Jos on vakaa aikomus siirtyä kasviväriin, suosittelen tyvikasvuun kaunista ruskean lopputuloksen antavan kasviväriä ja muutamia vaaleita vaalennusaine raitoja väliin. Tämän voi tehdä myös yhtäaikaa. Näin pääsee kauniisti siirtymään kasviväriin, ilman ikävää värin kasvattamista pois.

Haluan kunnon paloauton punaiset hiukset. Onnistuuko se kasvivärillä? Ei, kasviväreillä saadaan vaaleaan hiukseen kirkasta kuparia ja tummempaan hiukseen kaunista kuparinpunertavaa ruskeaa väriä.

Voiko kasvivärjättyä hiusta värjätä kestovärillä? Kyllä voi.

Voiko ottaa permanenttia kasvivärjättyyn hiukseen? Kyllä voi, kiharasta saattaa tulla vähän loivempaa, joten kampaajan täytyy huomioida tämä permanenttia tehdessä.

Voiko kasvivärjättyä hiusta vaalentaa? Kyllä voi. Vaalennuksessa täytyy aina ottaa huomioon esiin tulevat pigmentit. Jos on punertavilla sävyillä värjännyt hiukset, kampaajan täytyy huomioida tämä vaalennettaessa.

Olen allergisoitunut kestoväreille. Voiko kasvivärit allergisoida? Kasviväreissä ei käytetä kemiallisia aineilta, eli kestovärille allergiset voi kasvivärjätä hiuksensa. Kasvivärit ovat hyvin siedettyjä. Jos olet luonnon aineille allerginen, mainitse ne, niin osaamme välttää niiden aineiden käyttöä. Esim. mykerökukkais allergia täytyy huomioida, niin ei käytetä kehäkukkaa eikä kamomillaa.

Haluaisin kokeilla kasviväriä, mutta haluaisin välillä muutakin väriä hiuksiin. Onnistuuko tämä? Kyllä onnistuu. Tehdään välillä kasviväriä ja välillä muuta väriä. Ihan sitä mikä tuntuu kivalle. Jos värjää kasvivärillä joka toinen kerta, on se puolet vähemmän kemikaalikuormaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ekokampaaja, ekokampaamo, kasviväri

Hiusväri allergia

Lauantai 9.1.2016 klo 17:16 - Tabita

Kun allergisoidutaan hiusvärille, kyse on usein PPD allergiasta ja PPD:n johdannaisista tulleesta allergiasta. Hiusvärit ovat kaikista kosmetiikoista voimakkaimpia kemikaaleja, jotka aiheuttavat vakavia allergioita. Hiusvärin herkistävimmät aineet löytyy tuoteselosteesta;

* p-Phenylenediamine

* Toluene-2,5-Diamine

* 2-Nitro-p-Phenylenediamine

* p-Aminophenol

* m-Aminophenol

* Resorcinol

Millä sitten voi hiuksiaan värjätä, jos on jo hiusväri allergiaa, tai on alkanut jo herkistyminen, tai vaan halutaan välttää voimakkaita kemikaaleja?

1) Kasvataa oman hiusvärin.

2) Suoravärit, eli yleisemmin löytyy sävyttävinä hoitoaineina. Kestävät muutaman pesun hiuksissa. Eivät peitä harmaita. Ne herkistävät hyvin harvoin.

3) Vaalennus tai vaalennusraidat. Vaalennusaineet ei ole hiusväriä, eli ei ole herkistävää PPD;tä tai sen johdannaisia. Toki vaalennusaineiden persulfaatit ovat voimakkaita kemikaaleja ja saattavat ärsyttää ihoa ihokontaktissa ja hengitettynä voi aiheuttaa nuhaa ja astmaa. Kesto- ja kevytvärillä tehdyt raidat ei sovi hiusväri allergikolle.

4) Aidot 100% luonnonraaka-aineista valmistetut kasvivärit eivät sisällä synteettisiä aineita. Varmenna, ettei kasvivärejä ole terästetty synteettisillä väriaineilla. Kasvivärit kestävät, kuten kestoväritkin ja harmaat hiukset peittyvät, joskin jäävät vaaleammiksi kuin tummemmat hiukset.

Hiusateljéssa palvelemme myös väriallergisia asiakkaita. Hiusväri allergiset asiakkaamme ovatkin erittäin tyytyväisiä, etteivät tarvitse kasvattaa omaa hiusväriä, tai pelkästään vaalentaa hiuksia, elleivät itse niin halua. Me parturi-kampaajina, sekä koulutettuina ekokampaajina tarjoamme 100% luonnollisen kasviväri vaihtoehdon. Tervetuloa kysymään lisää!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, allergia, henna, ekokampaaja, ekokampaamo

Ekokampaaja Hyvinkäällä

Torstai 19.11.2015 klo 17:50 - Tabita

Tänään suuntasin autoni Hyvinkäätä kohti. Kävin tapaamassa hyvää ystävääni Margitia, (Ekokampaamo Margit) jussintorille. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia.

Margitilla on pitkä kokemus kampaajan alalta. Tutustuimme aikanaan ekokampaaja koulussa ja meillä oli heti alkuunsa sama ajatus; tehdä "liikeläheistä" ekokampaaja työtä. Tällä linjalla olemme edelleen, minä Hämeenlinnassa yhdessä Eveliinan kanssa ja Margit kumppaneineen Hyvinkäällä. Tarjoamme monipuolisia parturi-kampaamo sekä ekokampaamo palveluja. Jalat maassa, liikoja lupaamatta, tehdään se mitä pitää tehdä. Oli se sitten luonnon aineilla tai kemiallisilla aineilla. Olemme ensisijaisesti Parturi-kampaajia, joilla on laajempi palvelutarjonta, myös ekologinen palvelutarjonta. Vältämme kaikessa "hörhöilyä". Ekologinen tapa täytyy olla sisäsyntyistä, maanläheistä.

Olemme saaneet paljon "ekoasiakkaita" laajalti, ympäristö kunnista myöten juuri tämän "jalat maassa" periaatteen takia. Emme istuta/nukuta asiakasta 3-4 tuntia peiton alla kasviväri päässä. Kasviväri valmistuu lähes samassa ajassa kuin kemiallinenkin hiusväri, jos nyt vartin verran enemmän menee aikaa. Silti tulos on kestävä ja asiakkaat tulevat uudestaan ja uudestaan.

Joten kun varaat väriin aikaa, yleensä parissa tunnissa tavallinen kestoväri tai kasviväri sekä leikkaus on valmis. Tällä monipuolisella Parturi-Kampaaja palvelutarjonnalla aiomme jatkaa, tarjoten myös ekologisia kampaamo palveluita. On se niin  ihanaa, kun saa tehdä monipuolisempaa työtä kuin perus parturi-kampaaja. Tervetuloa Hämeenlinnan Hiusateljéseen, ja Hyvinkäällä voimme suositella lämpimästi ekokampaamo Margitia! Valinnan varaa on.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajatuksia, kasviväri, henna, ekokampaaja, ekokampaamo

Ekokampaajia on erilaisia

Torstai 1.10.2015 klo 7:14 - Tabita

Parturi-kampaajia on erilaisia, mutta vielä suurempi erilaisuuden kirjo on ekokampaajissa. Miksi näin? Ehkä suurin syy on se, että parturi-kampaaja koulutuksen pohjavaatimuksen vaativa 10 opintoviikon ekokampaaja koulutus antaa silti vaan perustiedot vuosituhansisesta kasviväri perinteestä ja hoitoperinteestä. Tämä on täysin erilainen maailma, kuin kestovärit, kevytvärit ja purkista otettavat hoitoaineet. Sen jälkeen alkaakin ikuinen oppiminen.

Siksi ekokampaajalla kannattaa olla vankka, useiden vuosien parturi-kampaaja kokemus, jotta tiedetään hiusten, hiuspohjan, muodin ja asiakkaiden tarpeet. Jos vähäisellä parturi-kampaaja kokemuksella aletaan ekokampaajaksi, onkin pian kaikki perusteet hukassa.

Vuosien parturi-kampaaja kokemuksella opitaan kasviväreiltäkin vaatimaan enemmän tuloksia ja kestävyyttä. Ne niksit opetellaan ja löydetään käytännössä, tuloksia verrataan perus parturi-kampaajan työhön. Tätä vertailua ei opi ekokampaamo koulutuksessa, jos ei ole vuosien parturi-kampaaja työn tuomaa kokemusta.

Ekokampaajan täytyy olla rehellinen. On kerrottava asiakkaalle lopputulos, minkälainen väri on parin viikon päästä ja minkälainen parin kuukauden päästä. On kerrottava, saako kasviväreillä toivottua tulosta aikaan, ja olisiko muu tapa värjätä parempi vaihtoehto. Jos on vähäinen parturi-kampaaja kokemus, ei pystytä vertaamaan ja rehellisesti kertomaan tulosta ja vaihtoehtoja.

Ekomaailma on siitä erikoinen maailma, että se vie mennessään useat ja syntyy sokea usko asiaan. Silloin hämärtyy muu totuus ja vaihtoehto. Pitkän linjan parturi-kampaajat pysyvät usein jalat maassa tässäkin asiassa. On huomioitava, ettei asioilla ole vain yhtä totuutta.

Parturi-kampaajien eetinen ohje on edistää kaikella tavoilla kauneutta sekä hiusten ja hiuspohjan hyvin vointia. Vahvalla ammattitaidolla parturi-kampaaja joka on myös kouluttautunut ekokampaajaksi pystyy tarjoamaan asiakkaalle kauneutta, hiusten ja hiuspohjan hyvinvointia sekä ihania elämyksiä. Luontoa ja ihmistä kunnioittaen!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: henna, kasviväri, ajatuksia, ekokampaaja, ekokampaamo

Aiheuttaako henna allergiaa?

Lauantai 27.6.2015 klo 20:33 - Tabita

Kaksituhatta vuoden alkupuolella tuli aikanaan kova kohu, että henna aiheuttaa allergiaa ja on vaarallista. Näin kampaamoalan Pinni-lehdessäkin informoitiin. Siihen aikaan vedettiin kauppojen hyllyiltä erilaiset hennavärit pois, ja ihmiset ei uskaltaneet enään hennata hiuksiaan.  Asiasta kohistiin seuraavaan Pinni-lehden tuloon asti. Siellä oli pieni juttu, että asia ei ollutkaan niin, kuin oltiin annettu ymmärtää. Asia vaiennettiin ja asia unohtui. Silti tämä nostaa vieläkin kysymyksiä hennasta ja allergiasta.

Allergia ja astmaliitto on oikea paikka jos haluaa tietoa allergioista. Allergia ja astmaliiton tietoon perustuu tämä kirjoitus.

1) Perushennan, luonnonhennan tuoteselosteessa lukee aina Lawsonia Inermis. Lawsonia Inermis kasvin lehdistä jauhettua kasvijauhetta, joka sekoitetaan lämpimään veteen tahnaksi ja laitetaan hiuksiin on luonnon omaa värjäävää hennaa. Tämä luonnon henna ei ole allergisoivaa.

2) Mustat hennatatuoinnit, joihin on laitettu PPD:tä (parafenyleenidiamiini), tummaa herkistävää väriä, aiheuttaa vakavia allergioita. Tämä allergia johtaa siihen, että ei voi tavallisia kestovärejä eikä kevytvärejä käyttää. Tavalliset hiusvärit sisältävät herkistävää PPD:tä tai sen johdannaisia(esim tolueeni-2,5-diamiini).

3) Luonnon hennasta voidaan myös uuttaa väriainetta kemiallisin menetelmin. Tämä hennauute on nimeltään Lawsone eli 2-hydroksi-1,4-naftokinoni. Lawsone voidaan myös tehdä täysin synteettisesti. Tämä saattaa aiheuttaa allergioita ja ärsytystä, mutta ei luonnonhenna eli Lawsonia Inermis. Lawsone (2-hydroksi-1,4-naftokinoni) voi aiheuttaa välitöntä allergiaa ja sen seurauksena on astmaa, nuhaa, ja iho-oireena kosketusnokkosihottumaa.

Noh, aikanaan tuli myös kohua, että henna aiheuttaa syöpää. Asiasta on tehty eläinkokeita kemiallisesti tuotetusta Lawsonesta. Lawsonea on syötetty suuria määriä koe-eläimille ja syöpäasiantuntijat ovat todenneet, ettei tutkimusten perusteella tarvitse huolestua.

Kosmetiikka-asiantuntia Päivi Kousa on todennut, ettei ole nähnyt yhtään tutkimusta, jossa todettaisiin luonnonhennan aiheuttavan syöpää tai ihoärsytystä. Hennaa on käytetty ihon ja hiustenvärjäämiseen vuosituhansia. Olisimme kyllä saaneet kuulla, jos henna aiheuttaisi jotain väestöongelmia maissa, joissa sitä käytetään paljon.

Tämän jutun kirjoitin kasviväri seos hiuksissani, jossa oli myös luonnonhennaa mukana. Olen oikein tyytyväinen värin tulokseen. Olen tyytyväinen, ettei tarvinut raapia hiuspohjaa vaikutusajalla, kuten useimmilla kestoväreillä jouduin. Olen iloinen tästä lauantaipäivästä. Kolme kasviväriasiakasta sain tehdä erittäin tyytyväisiksi. Ainoa miinus oli, että vähän aikataulu petti. Olipa hyvä päivä, nyt tyttärelle tekemään lettikiharat yöksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: henna, kasviväri, allergia, ekokampaaja, ekokampaamo

Kasviväri sekoitus hiuksissani

Lauantai 30.5.2015 - Tabita

Mitä kaikkea kasviväri sisältääkään? Tuleeko toivottua tulosta? Kerron esimerkin omista hiuksistani. Hiukset on kasvivärjätty torstaina.

Lähtötilanne; oma tyvikasvuni tummanvaalea tuhka (7.1) joissa on harmaita hiuksia mukana. Pituudessa kestovärillä vaalennusvärjättyä hiusta ( 10.0 ja 10.1 ) sekä muutama vaalea raita vaalennusaineella.

Tässä ainekset kasviväri seokseeni;  Indigoa, cassiaa, hennaa, amlaa, noronepikkiä, rohtosarviapilaa, kiinanruusua ja lämmintä vettä. Seos oli koko pituudessa ja vaikutusaika 30 minuuttia hupun alla.

Tuloksena keskivaalea kultabeige (8.37) tyvi aavistuksen tummempi. Raidat sekä harmaat kohdat aavistuksen vaaleampia. Tulos tavoitteen mukainen. Ei punertavaa, luonnollista ja vähän tummempaa vaaleaa kuin lähtötilanne. Harmaat hyvin peitossa. Ihmettelyä - "Sullako harmaita" ;)

Tuliko yllätyksiä? Positiivisena se, "ettei kasviväri näyttänyt kasvivärjätyltä, ellei tietäisi" kuten Eveliina totesi väristäni. Eli värin tulos yhtä varma kuin kestovärissäkin.

Niin, kuten lähtötilanteesta selviää, voi kemiallisesti värjättyä ja vaalennettuakin hiusta kasvivärjätä, ja kasviväri pysyy hyvin  myös vaalennetussa hiuksessa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, henna, harmaantuminen, ekokampaaja, ekokampaamo

Ayervedisiä kasveja Kasvivärjäyksessä

Perjantai 29.5.2015 klo 17:55 - Tabita

Nyt on Hiusateljéseen saapunut ayurvedisiä kasveja ja yrttejä kasvivärjäyksiin! Ayurveda on 5000 vuotta vanha luonnollinen tapa hoitaa terveyttä ja on lähtöisin Intiasta. Intiassa on vankkaa tietämystä yrteistä ja niitä kasvaakin Intiassa yli 800 lajia, suurin osa on villinä kasvavaa. Hiusten kasvivärjäyksessä saadaankin Ayurvedisillä kasveilla entisestäänkin voimakkaampia värjäyksiä sekä harmaanpeittoa tehokkaammaksi. Luonnonsävyiset ruskeat sekä hiusten pieni tummentaminenkin on helpompaa. Punasävyihinkin on mahdollista saada enemmän sävyjä aikaan. Kerrassaan upeita tuloksia!

-Amla (Emlica Officinalis ) tummentaa väriä. Ehkäisee harmaantumista luonnollisesti, edistää hiusten kasvua ja ehkäisee hiustenlähtöä.

-Rohtosarviapila ( Trigonella Foenumgraecum ) ehkäisee hilseilyä, ennenaikaista hiustenlähtöä, sekä suojaa hiuspohjaa vuodenaikojen vaikutuksilta. Auttaa väriä kestämään.

-Kiinanruusu ( Hibiscus Rosa Sinensis ) rauhoittaa, estää hilseen muodostumista sekä antaa hiuksille kiiltoa.

-Noronepikki ( Eclipta Alba ) ehkäisee hiustenlähtöä, elvyttää hiustupen toimintaa ja vahvistaa hiuksia verenkiertoa kiihdyttämällä.

-Rohtokrappi ( Rubia Cordifolia ) ehkäisee tehokkaasti hiustenlähtöä, hilseilyä, ja iho oireita. Tummentaa väriä.

-Rohtoakaasia ( Acacia Catechu ) käytetään tuomaan tummia sävyjä hiusväriin. Se tasapainottaa talirauhasen toimintaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, henna, ekokampaaja, ekokampaamo, hiustenlähtö, harmaantuminen, harmaa hius, hilse

Kasviväri ja harmaankirjava hius

Keskiviikko 20.5.2015 klo 14:39 - Tabita

Usein kysytään, voiko kasvivärjätä hiusta jos on jo harmaata hiuksissa. Kyllä voi! Tärkeintä on katsoa, mikäli on kesto- tai kevytväriä hiuksissa, poikkeaako se huomattavasti hiuksen omasta tummuudesta. Jos on tyypillinen suomalainen " maantien harmaa" ja mukana harmaantunutta hiusta, ja värjätty hius on tummaa, ja haluaa pitää hiusta tummempana, silloin kasviväri ei ole sopiva vaihtoehto.

Jos haluaa hiuksista lähellä omaa tummuutta ja beigen, kullan, lämpimän vaaleanruskean tai kevyen kuparinväristä hiusta kasviväri on erittäin hyvä. Kasviväri tekee hiuksista eloisan ja valmiiksi raidoitetun näköisen, mikäli hiuksissa on harmaata mukana.

Kasvivärin kesto on hiuksessa hyvä. Myös harmaa hius peittyy kasvivärillä, mutta se jää vaaleammaksi ja kirkkaammaksi ja näin tekee ihanaa raidoitusta hiukseen. Kasviväri on armollisempi tyvikasvun kannalta kuin kesto- tai kevytväri. Kasvivärin läpikuultavat sävyt tekee kasvun rajan lempeäksi, koska kasviväri tuo kestävän värisävyn, mutta ei poista kokonaan hiuksen tummuus eroja.

Jos halutaan harmaantuvan hiuksen tyvikasvua hämätä, tai kenties joskus kasvattaa oman värin kokonaan esiin, mielestäni kasviväri on parempi vaihtoehto, kuin kevytväri tai raidat.

Jos haluaa hiusväristä ehdottomasti viileän tuhkan sävyn, silloin kasviväri ei ole paras, koska kasvivärissä on lämmin vivahde mukana. 

Kesto- tai kevytväri ei ole este hiuksen kasvivärjäykselle. Jos värjätty osuus on huomattavasti tummempi, sitä voi esivaalentaa kemiallisilla aineilla ja sitten kasvivärjätä. Kannattaa kokeilla kasviväriä, jos kiinnostaa. Jos kasvivärin sävyt ei miellytä, aina voi palata takaisin keinovärin maailmaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, henna, harmaantuminen, ekokampaamo, ekokampaaja