Kasviväri sekoitus hiuksissani

Lauantai 30.5.2015 - Tabita

Mitä kaikkea kasviväri sisältääkään? Tuleeko toivottua tulosta? Kerron esimerkin omista hiuksistani. Hiukset on kasvivärjätty torstaina.

Lähtötilanne; oma tyvikasvuni tummanvaalea tuhka (7.1) joissa on harmaita hiuksia mukana. Pituudessa kestovärillä vaalennusvärjättyä hiusta ( 10.0 ja 10.1 ) sekä muutama vaalea raita vaalennusaineella.

Tässä ainekset kasviväri seokseeni;  Indigoa, cassiaa, hennaa, amlaa, noronepikkiä, rohtosarviapilaa, kiinanruusua ja lämmintä vettä. Seos oli koko pituudessa ja vaikutusaika 30 minuuttia hupun alla.

Tuloksena keskivaalea kultabeige (8.37) tyvi aavistuksen tummempi. Raidat sekä harmaat kohdat aavistuksen vaaleampia. Tulos tavoitteen mukainen. Ei punertavaa, luonnollista ja vähän tummempaa vaaleaa kuin lähtötilanne. Harmaat hyvin peitossa. Ihmettelyä - "Sullako harmaita" ;)

Tuliko yllätyksiä? Positiivisena se, "ettei kasviväri näyttänyt kasvivärjätyltä, ellei tietäisi" kuten Eveliina totesi väristäni. Eli värin tulos yhtä varma kuin kestovärissäkin.

Niin, kuten lähtötilanteesta selviää, voi kemiallisesti värjättyä ja vaalennettuakin hiusta kasvivärjätä, ja kasviväri pysyy hyvin  myös vaalennetussa hiuksessa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, henna, harmaantuminen, ekokampaaja, ekokampaamo

Ayervedisiä kasveja Kasvivärjäyksessä

Perjantai 29.5.2015 klo 17:55 - Tabita

Nyt on Hiusateljéseen saapunut ayurvedisiä kasveja ja yrttejä kasvivärjäyksiin! Ayurveda on 5000 vuotta vanha luonnollinen tapa hoitaa terveyttä ja on lähtöisin Intiasta. Intiassa on vankkaa tietämystä yrteistä ja niitä kasvaakin Intiassa yli 800 lajia, suurin osa on villinä kasvavaa. Hiusten kasvivärjäyksessä saadaankin Ayurvedisillä kasveilla entisestäänkin voimakkaampia värjäyksiä sekä harmaanpeittoa tehokkaammaksi. Luonnonsävyiset ruskeat sekä hiusten pieni tummentaminenkin on helpompaa. Punasävyihinkin on mahdollista saada enemmän sävyjä aikaan. Kerrassaan upeita tuloksia!

-Amla (Emlica Officinalis ) tummentaa väriä. Ehkäisee harmaantumista luonnollisesti, edistää hiusten kasvua ja ehkäisee hiustenlähtöä.

-Rohtosarviapila ( Trigonella Foenumgraecum ) ehkäisee hilseilyä, ennenaikaista hiustenlähtöä, sekä suojaa hiuspohjaa vuodenaikojen vaikutuksilta. Auttaa väriä kestämään.

-Kiinanruusu ( Hibiscus Rosa Sinensis ) rauhoittaa, estää hilseen muodostumista sekä antaa hiuksille kiiltoa.

-Noronepikki ( Eclipta Alba ) ehkäisee hiustenlähtöä, elvyttää hiustupen toimintaa ja vahvistaa hiuksia verenkiertoa kiihdyttämällä.

-Rohtokrappi ( Rubia Cordifolia ) ehkäisee tehokkaasti hiustenlähtöä, hilseilyä, ja iho oireita. Tummentaa väriä.

-Rohtoakaasia ( Acacia Catechu ) käytetään tuomaan tummia sävyjä hiusväriin. Se tasapainottaa talirauhasen toimintaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, henna, ekokampaaja, ekokampaamo, hiustenlähtö, harmaantuminen, harmaa hius, hilse

Kasviväri ja harmaankirjava hius

Keskiviikko 20.5.2015 klo 14:39 - Tabita

Usein kysytään, voiko kasvivärjätä hiusta jos on jo harmaata hiuksissa. Kyllä voi! Tärkeintä on katsoa, mikäli on kesto- tai kevytväriä hiuksissa, poikkeaako se huomattavasti hiuksen omasta tummuudesta. Jos on tyypillinen suomalainen " maantien harmaa" ja mukana harmaantunutta hiusta, ja värjätty hius on tummaa, ja haluaa pitää hiusta tummempana, silloin kasviväri ei ole sopiva vaihtoehto.

Jos haluaa hiuksista lähellä omaa tummuutta ja beigen, kullan, lämpimän vaaleanruskean tai kevyen kuparinväristä hiusta kasviväri on erittäin hyvä. Kasviväri tekee hiuksista eloisan ja valmiiksi raidoitetun näköisen, mikäli hiuksissa on harmaata mukana.

Kasvivärin kesto on hiuksessa hyvä. Myös harmaa hius peittyy kasvivärillä, mutta se jää vaaleammaksi ja kirkkaammaksi ja näin tekee ihanaa raidoitusta hiukseen. Kasviväri on armollisempi tyvikasvun kannalta kuin kesto- tai kevytväri. Kasvivärin läpikuultavat sävyt tekee kasvun rajan lempeäksi, koska kasviväri tuo kestävän värisävyn, mutta ei poista kokonaan hiuksen tummuus eroja.

Jos halutaan harmaantuvan hiuksen tyvikasvua hämätä, tai kenties joskus kasvattaa oman värin kokonaan esiin, mielestäni kasviväri on parempi vaihtoehto, kuin kevytväri tai raidat.

Jos haluaa hiusväristä ehdottomasti viileän tuhkan sävyn, silloin kasviväri ei ole paras, koska kasvivärissä on lämmin vivahde mukana. 

Kesto- tai kevytväri ei ole este hiuksen kasvivärjäykselle. Jos värjätty osuus on huomattavasti tummempi, sitä voi esivaalentaa kemiallisilla aineilla ja sitten kasvivärjätä. Kannattaa kokeilla kasviväriä, jos kiinnostaa. Jos kasvivärin sävyt ei miellytä, aina voi palata takaisin keinovärin maailmaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, henna, harmaantuminen, ekokampaamo, ekokampaaja