Elokuun Davines tarjoukset

Torstai 3.8.2017

Iki-ihanan, ekologisen ja eettisen Davinesin kuukauden tarjouksena on väriä ylläpitävät Essential MINU shampoo ja MINU hoitoaine yhteishintaan 29€. (norm. yht. 46€)

MINU tuotteet sisältävät väriä suojaavaa kaprisuutetta. Nämä tuotteet jättävät hiukset ihanan kevyeksi, pehmeiksi ja ilmaviksi. Pakkaukset on elintarvike laatuista muovia ja näin on saatu myös muovijätettä vähennettyä 30%.

Davinesin toinen kuukauden tarjous on Alchemic hopeashampoo ja hopeahoitoaine yhteishintaan 29€. (norm. yht. 62€) Tätä huippuetua ei voi ohittaa! Shampoo sisältää 40% siniviolettia pigmenttiä ja hoitoaineessa on 60% siniviolettia pigmenttiä. Nämä erittäin hoitavat tuotteet sisältävät maitoproteiinia, B5 vitamiinia ja oliiviöljystä eristettyä uutetta. Platinanvaaleat, raidoitetut sekä harmaat hiukset saavat näillä tuotteilla taitettua tehokkaasti keltaisuutta pois hiuksista.

Ihastu Italialaisiin, kulttimaisiin Davines tuotteisiin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Davines, hämeenlinna, ekokampaamo, ekokampaaja

Ekokampaajan koulutus

Tiistai 30.5.2017 - Tabita

Koulutetuksi ekokampaajaksi ei tulla viikonloppukurssilla. Pohjana täytyy olla parturi-kampaajan tutkinto ja alan kokemusta.

Ekokampaaja koulutuksen uranuurtajana Suomessa on parturi-kampaajan ammattiopettaja Mona Mether Practicumista. Hän on ekokampaajan koulutuksen suorittanut Herbianissa, Ruotsissa vuonna 2000, ohjaajanaan Kerstin Strömberg. Hän on alan uranuurtaja Ruotsissa. Vuodesta 2003 Mona Mether on opettanut ekokampaajia Practicumissa, Helsingissä.

Itse tapasin vuonna 2003 Mona Metheriin Hiusakatemian koulutuksessa, jossa hän oli ekokampaajan koulutustapoja kertomassa. Sieltä jäikin kytemään ajatus ekokampaaja koulutukseen. Oma kypsymisaikani ekokampaajuuten kesti vuoteen 2010, jolloin löysin itseni ekokampaajan koulutuksesta Practicumissa. Aikaisin aamusta ilta myöhään koko viikonloppu kerran pari kuukaudessa, 9 kuukauden ajan oli lähiopetusta. Tämän lisäksi työssäoppimisen runsaat harjoittelumäärät, etätehtävät sekä kehitystö vaati runsaasti aikaa ja mielenkiintoa. Mutta oli se sen arvoista!

Mitä ekokampaajan koulutus sitten sisältää?

Ekologista hiustenhoitoa, puhdistuskuureja hiuspohjalle, ympäristö ystävällisten hiustenhoitotuotteisiin perehtymistä. Tutuksi käy eri yrtit, savet, öljyt sekä eteriset öljyt hiustenhoidoissa.

Perehdyttiin hiusten kuntoa elvyttävään hiuspohjan ja siihen vaikuttavien kehon osien hierontaan. Tietysti myös hiusten kasvivärjäystä sekä värjäävät kasvit ja yrtit.

Holistista hiustenhoitoa, intialaista päähierontaa ja energialeikkausta. Luonnonkosmetiikkaan ja sertifikaatteihin tutustuttiin. Tästäpä se ekokampaajan koulutus on tehty, sokerista ja pippurista ;)

Nyt olemme Hiusateljessa ekokampaajien uranuurtajia Hämeenlinnassa, vuodesta 2010 lähtien!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ekokampaaja, ekokampaamo, hämeenlinna

Matkalle ja mökille minituotteet

Torstai 18.5.2017 - Tabita

Nyt Hiusateljésta saa Davinesin Essential suosikkituotteita suloisina matkakoon pulloissa! Essential hiustenhoitotuotteisiin on valittu luonnon aineosat juuri sinun hiuksillesi! Näistä löytyy mm. Sisialaista kaprista , Fiaschetto-tomaattia, Minuta-oliivia, mantelia, Cartucciaru-melonia, Sisiliassa viljeltyä linssiä ja punaista selleriä. Tuotteet ovat sulfaatittomia, sekä ihastuttavat miedot tuoksut ovat eterisistä öljyistä. Kauniissa pakkauksissa on käytetty entistä vähemmän muovia ja tuotteiden hiilijalanjälki on hyvitetty.

Valikoimissa löytyy värjätyille, vaalennetuille, karheille, kiharoille, kuiville, pitkille sekä päivittäiseen pesuun omat shampoot sekä hoitoaineet. Näitä hellyttäviä 75ml pakkauksia on ihana ottaa mukaan matkalle, mökille taikka tuliaisiksi ystäville!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: davines, essential haircare, hämeenlinna, ekokampaamo, ekokampaaja

Äitienpäivä lahjaksi!

Tiistai 9.5.2017 - Tabita

Äitienpäivänä on hyvä muistaa kaikkia rakkaimpia, äitiä, mummua, puolisoa, anoppia... Hyvä lahja äidille on Hiusateljésta ekologisiet, eettiset ja vegaaniset BO.HO. meikit tai tuoksut!

Myös aina ilahduttavat lahjakortit ovat varma lahjavinkki, esimerkiksi ekologiseen hiushoitoon, joka sisältää intialaisen päähieronnan luomuöljyillä sekä savihoidon. Myös hiustenvärjäys sekä leikkaus on varma valinta. Valittavina on hiustenvärjäys kasviväreillä tai perinteisemmillä hajusteettomilla hiusväreillä. Mummu tai anoppi saattaa ilahtua lahjakortista hiusten pehmennykseen ja leikkaukseen.

Poikkea Hiusateljéseen hakemaan äidille ilahduttava lahja!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Boho meikit, hiusatelje, hämeenlinna, ekokampaamo, ekokampaaja,

Aidot punapäät ja kasviväri

Torstai 6.4.2017 - Tabita

Tiesitkö, että aidot punaiset hiukset ovat todella harvinaisia? Vain 1-2 % koko maailman väestöstä ovat aitoja punapäitä, heitä on eniten euroopassa.

Monella vaalea hiuksisilla voi olla luonnostaan punerrusta hiuksissa. Iän myötä hiusten väri voi kuitenkin tummua, ja näin punaista pigmenttiä ei enään näy.

Kasvivärjäyksen pehmeät sävyt ovat erinomaisia aidoille (tai entisille) punapäille. Kun synteettiset punertavat hiusvärit haalistuvat turhan nopeaa, niin kasvivärit pääsevät juuri lämpimissä punaisissa sävyissä oikeuksiinsa niiden kestävyyden ansiosta! Kasvivärien punertavat sävyt muistuttavatkin sävyiltään aitoja luonnon punertavia tai kastanjan ruskeita hiuksia. Kun aitoon luonnon hennaan yhdistää muita värjääviä kasveja, saadaan myös ruskeita sävyjä aikaan.

Kasvivärjäyksen jälkeen asiakas usein kommentoi, että hiukset näyttävät siltä, millaiset hiukset heillä oli nuorempana, juuri tämän väriset, niin luonnolliset...

Kasvivärjäys nostaa hymyn huulille, kun on valmis luonnon kauniisiin hiuksiin :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: henna, punaiset hiukset, kasviväri, ekokampaaja, ekokampaamo

Luontoperäinen suoraväri

Keskiviikko 29.3.2017 - Tabita

Nyt Hiusateljesta saa upeaa luontoperäistä suoravärisarjaa! Fines Pigments on Italialainen, Davines-suoravärisarja, jonka koostumus on 98% luonnosta peräisin. Raaka-aineissa on tomaatin lykopeeniä ja pigmentit on uutettu mm. pähkinänkuoresta, saflorista, rataniasta, kurkumasta.

Tämä väri on hellävarainen, luonnollinen väri, joka ei sisällä ammoniakkia, veyperoksidia eikä PPD:tä. Väri ei ole sitova, joten tämä on ihanteellinen kaikenlaisiin kokeluihin, luonnollisiin hiuksiin. Nämä sävyt haalistuvat asteittain 8-10 hiustenpesussa. Tällä ainutlaatuisella värillä saa raitoihin upeaa eloa ja sävyä, samoin kuin haalistuneiden värien elvyttämiseen.

Sopii miehille, naisille, alle 16 vuotiaille, raskaana oleville sekä ensimmäisten harmaiden hiusten häivyttämiseen luonnollisella tavalla. Tämä väri täydentää mainiosti myös kasvivärjättyä ja hennattua hiusta.

Pyydä Hiusateljésta tätä Davinesin luontoperäistä suoraväri palvelua, Finest Pigments väriä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Finest pigments, davines, ekokampaamo, ekokampaaja, hämeenlinna

Hiusten energialeikkaus

Sunnuntai 5.3.2017 - Tabita

Energialeikkaus on koulutettujen ekokampaajien mielenkiintoa eniten herättävä palvelu. Mitä energialeikkaus on?

Energialeikkaus on ennen kaikkea palvelu, jonka täytyy itse kokea. Sanat ei kerro siitä riittävästi. Silti haluan kertoa tässä mitä se on.

Energialeikkaus alkaa aina intialaisella päähieronnalla luomuöljyjen kera. Näin saadaan verenkierto vilkastumaan, ja hiuspohja rentoutumaan. Samalla saadaan avattua kolmoislämmitin-meridiaani, jolla on suuri vaikutus onnistuneeseen energialeikkaukseen. Kiinalaisen lääketieteen mukaan meridiaanit kulkevat kehossa monessa tasossa. Niitä pitkin kulkevat mm Qi-energia, kehon nesteet yms.

Intialaisen päähieronnan jälkeen pestään hiukset ja aloitetaan erityisen tekniikan omaavan hiustenleikkauksen. Tekniikassa korostuu erittäin tarkka ja tekninen toteutus. Samalla aktivoidaan lymfa kiertoa hiuspohjassa hiusten leikkaustekniikan ja erityisen harjaustekniikan avulla. Kun lymfakierto saadaan hiuspohjassa toimimaan hyvin, se heijastuu tasaisena lämpönä hiuspohjassa. Tarvittaessa tasaista lämpöä edistetään akupisteiden painannalla.

Kun näin hiuspohjaan ja hiukseen vaikuttavat asiat on huomioitu, syntyy kokonaisuudesta ns. energialaikkaus.

Energialeikkaus tuntuu kuin muutkin luontaishoidot, energisoivalta ja rentouttavalta ololta. Tämän energialeikkauksen jälkeen onkin hyvä juoda runsaasti vettä sekä levätä mahdollisuuksien mukaan. Aineenvaihdunta lähtee liikkeelle, ja kuona-aineet poistuvat.

Hiukset ovatkin sitten mielenkiintoiset energialeikkauksen jälkeen. Usein saa asiakkailta kommentteja, miten ne ovat helppohoitoisemmat ja pysyvät mallissa pidempään. Hiusten pyörteet eivät niin paljon korostu, kuten ennen. Samoin hiusten taipuisuus saattaa lisääntyä, kuten hiusten kuohkeuskin. Toiset kertovat, miten hiusten kasvu vauhdittuu sekä hiusten kimmoisuus lisääntyy. Tämän hiusten kimmoisuuden lisääntymisen tuntee jo sormilla, kun tekee energialeikkausta. Tästä myös tietää, milloin energialeikkaus on valmis. Usein energialeikkauksen aikana hiukset kuivuvat itsekseen ja asettuvat niille luontaisesti kauniiseen asentoon. Tarvittaessa hiukset föönataan.

Jos haluat energialeikkauksen, varaa aikasi energialeikkaukseen Hiusateljén ekokampaajilta Tabitalta tai Eveliinalta. Energialeikkaus kestää tunnista puoleentoista tuntiin.

Anna hiustesi voimaannutta sinua - tätä on energialeikkaus.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ekokampaaja, ekokampaamo, energialeikkaus, hämeenlinna

Monipuolista palvelua Hiusateljésta

Sunnuntai 26.2.2017 - Tabita

Hiusateljén erikoisosaaminen on ekokampaamo-palvelut.

Silti olemme myös perinteinen parturi-kampaamo, josta saa hiuksille kestovärit, raidat, permanentit, hiusten leikkuut vauvasta vaariin. Näiden lisäksi ripsien ja kulmien kestovärjäykset, hiustenpidennykset ja juhlakampaukset.

Perinteisen parturi-kampaamo palveluiden värit ja permisaineet olemme valinneet hajusteettomina sekä mahdollisimman turvallisina ja niin hellävaraisina, kuin on mahdollista onnistuneen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Siksipä voit huoletta haluta tänään vaikka kasvivärin ja seuraavana kertana permanentin. Taikka hemmottelevan savihoidon intialaisella päähieronnalla ja silti otattaa vaaleat aurinkoraidat.

Työmme koostuukin aika lailla puolet ekokampaamo palveluista ja puolet perinteisestä parturi-kampaamo palveluista. Joten nauti hiuksitasi; kauneudesta, ekologisuudesta tai hellävaraisuudesta tinkimättä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: parturi, kampaamo, ekokampaamo, ekokampaaja, hämeenlinna

Savihoidon aika

Perjantai 10.2.2017 - Tabita

Nyt on taasen se aika vuodesta, että on hyvä hemmotella hiuspohjaa ja hiuksia ekologisilla hoidoilla. Koulutetut ekokampaajamme Tabita sekä Eveliina räätälöivät juuri Sinun hiuspohjallesi ja hiuksillesi sopivat hemmottelevat hoidot.

Oli sitten huoleton hiuspohja tai  kutinaa, hilsettä, punoitusta, hiustenlähtöä, hiuspohjan hyvinvoinnista kannattaa huolehtia joka vuodenaikana.

Haluamme tarjota rentouttavan hetken, intialaisen päähieronnan luomuöljyillä ja jatkamme valituilla savilaaduilla, merilevällä tai muilla luonnon aineilla hoitoa. Voit nauttia samalla kupposen vihreää teetä tai kenties kahvia. Tämän jälkeen pesemme hiuksesi. Jos haluat, jatkamme hiustenleikkauksella, energialeikkauksella tai kasvivärillä. Tai jos haluat, vaikka vaaleilla raidoilla.

Sinun ei tarvitse etukäteen tietää minkä hoidon otat, jätä se meidän räätälöitäväksi. Riittää, että haluat ekohoidon. Miltä kuulostaa? Taivaalliselle?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: savihoito, ekohoito, ekokampaaja, ekokampaamo, intialainen päähieronta, öljyhoito

Hennattu hius ja pehmennys

Lauantai 28.1.2017 - Tabita

Moni kampaaja nostaa kätensä pystyyn, kun asiakas haluaa permanentin tai pehmennyksen hiuksiinsa, jos hiukset on kasvivärjätty tai hennattu. Tämä on hyvin ymmärettävää, jos kampaaja ei ole perehtynyt käytännössä enempää hennattuun hiukseen ja kemiallisiin käsittelyihin. Näin hennalla värjätty asiakas joutuu usein luopumaan unelmastaan kiharasta  hiuksesta.

Näin ei tarvitse olla. Hiusateljessa on vuosien kokemus siitä, miten myös hennattua hiusta voi permanentata siinä, missä tavallisilla väreilläkin värjättyä hiusta. Kokemuksemme on, että joudumme kenties hieman pienemmillä rullilla rullaamaan hiukset saavuttaakseen toivotun tuloksen, koska hennattu hius on vahva ja jopa lasimainen hius.

Pehmennys- ja permanentti aineissa on kyllä valtavasti eroa. Oli hiukset sitten hennattu tai ei, kannattaa suosia niitä, jotka eivät sisällä thioglycolaattia eikä vetyperoksidia. Näin hius ei rasitu liikaa, ja kiharasta tulee useimmiten se haluttu lopputulos.

Kevättä odotellessa on ihana otattaa loivat kiharat hiuksiinsa! Saammehan varata aikasi Sinulle?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hennaväri, kasviväri, permanentti, pehmennys, ekokampaaja, ekokampaamo

Valinnat, jotka KEVIN.MURPHY. tuotteet ovat tehneet

Torstai 5.1.2017 - Tabita

KEVIN.MURPHY. tuotteet tukevat kestävää kehitystä, välitävät ympäristöstä ja tiedostavat esimerkiksi ilmastomuutoksen uhan ja vakavuuden. Jotta KEVIN.MURPHY. tuotteet olisivat mahdollisimman luonnonmukaisia, käytetään luonnosta saatuja uusiutuvia raaka-aineita, jotka on tuotettu kestävän kehityksen periaattein. Lisäksi raaka-aineet on kerätty tavoilla, jotka eivät vahingoita ympäristöä.

KEVIN MURPHY. tuotteiden kulmikas pakkaustyyli tarkoittaa enemmän volyymiä pienemmässä tilassa, ja lisäksi se säästää 40% pakkauksen valmistamisessa tarvittavan muovin määrää. Pakkaukset vievät kuljettaessa vähemmän tilaa kuin perinteinen pyöreä pullomalli. Merkittävä osa pakkauksista on valmistettu kierrätetyistä vesipulloista. Pakkaukset ovat kierrätettäviä tai luonnossa hajoavia pakkauksia.

KEVIN.MURPHY. on ylpeä voidessaan olla mukana ainoana hiusalan tuotteiden edustajana Al Goren ilmastomuutosohjelmassa The Climate Reality Project. Tämä globaali voittoa tavoittelematon organisaatio on omistautunut valistamaan ihmisiä ilmastomuutoksen vaikutuksista ja työskentelee aktiivisesti ratkaisujen löytämiseksi.

KEVIN.MURPHY. tekee valikoiduista tuotemyynneistä rahalahjoituksia The Climate Reality Project- organisaatiolle auttaakseen kompensoimaan globaalia hiilijalanjälkeä.

THE HEART OF KEVIN,MURPHY. on voittoa tavoittelematon osa yritystä, jonka tarkoituksena on rahoittaa erilaisia hyväntekeväisyyskampanjoita ja on mukana mm. tukemassa kampanjaa Culture is life. Tämä on kampanja, jonka tavoitteena on vaikuttaa yhteisöllisesti valistuksen ja tekemisen kautta estäen syrjäytyvien nuorten itsemurhia.

KEVIN.MURPHY. on hyväksytty People for Ethical Treatment of Animals ( PETA )- organoisaatio listalle suositeltuna eläinkokeettomana yrityksenä.

KEVIN.MURPHY.llä ei koskaan vahingoiteta testein eläimiä ja vältetään käyttämästä mitään sellaista raaka-ainetta, jotka voisivat vahingoittaa eläimiä, ihmisiä tai ympäristöä millään tavalla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kevin murphy, ekologinen shampoo, ekoshampoo, ekokampaaja, ekokampaamo, hämeenlinna

Uuden vuoden ilouutisia!

Sunnuntai 1.1.2017 - Tabita

Hyvää Uutta vuotta! Ilokseni voin kertoa uuden vuoden ilouutisia, KEVIN.MURPHY. tuotteet ovat jälleen saatavilla Hiusateljésta! Reilu vuosi sitten, kun edellinen KEVIN.MURPHY. tuotteiden maahantuonti firma lopetti tuotteiden edustuksen yhtäkkiä, olimme Hiusateljessa ällikällä lyötyjä. Kesti tovin toipua siitä ja nyt näitä takuu varmasti toimivia upeita tuotteita saa jälleen Hiusateljesta!

Mikä sitten tekee näistä KEVIN.MURPHY. tuotteista ainutlaatuisia? KEVIN.MURPHY. tuotteiden takana on henkilö, Kevin Murphy, joka on yksi maailman arvostetuimmista ja kysytyimmistä session stylistejä. Hän on luonut jo yli kaksikymmenvuotisen uran sekä catwalk-muodin, editorialkuvausten että elokuva maailmassa.

Kevin huomasi tarpeen luoda painottomia tuotteita vaativien kampausten tekoon. Kevin oivalsi, että yhdistelemällä ihonhoitotuotteissa käytettäviä raaka-aineita hiustuotteisiin, saataisiin toivotunlaisia painottomia tuotteita. Kevinille on myös erittäin tärkeää, etteivät tuotteet vahingoita käyttäjäänsä tai ympäristöä. KEVIN.MURPHY. tuotteet oli syntynyt.

Tuotteiden raaka-aineet ovat lähtöisin tuottajilta, jotka käyttävät mikroviljelmiä, luonnonmukaisia kasvatusmetodeja ja ekologisia kestäviä korjuutapoja.

Tuotteissa käytetyt vitamiinit ja aminohapot mm. korjaavat hiuksen pintakerrosta, paksuntavat hiusta ja vähentävät kaksihaaraisten hiusten syntymistä.

Kosteuttavat mango- ja murumuruvoi siloittavat hiussuomuja ja pehmentävät hiusta.

Erilaiset uutteet, mm bambusta ja appelsiininkukasta uudistavat hiusta painottomalla kosteudella.

Kakaduluumu, orkidea, lootuksenkukka ja limen sisältämät antioksidantit estävät hiuksen katkeilua ja korjaavat vaurioita.

Kaikki KEVIN.MURPHY. tuotteet ovat parabeenittomia ja sulfaatittomia. Ne ovat myös Crueltyfree pupumerkittyjä, joka takaa niiden eläinkokeettomuuden.

Ennen kaikkea se, mikä käyttökokemuksessa tekee näistä tuotteista ainutlaatuisia, on se että hiuksissa ei tunnu aineiden tuntua ja se että kaikki tuotteet tekevät uskomattoman tuuhean ja hoidetun tuntuiseksi hiukset. Tätä tunnetta vaan ei ole muut merkit päihittäneet. Kaiken lisäksi tuotteet ovat todella luonnonmukaisia, eettisillä ja kestävillä arvoilla tuotettu, ja viimesen päälle selektiivinen kampaamomerkki. Tuoksut ovat erittäin mietoja ja aromaterapeuttisia, ah... saisiko olla...ruusua,( dr. Hauschkan ruusuvoiteen tuoksua )vaniljaa, kookosta, laventelia...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kevin murphy, ekologinen shampoo, ekokampaamo, ekokampaaja, hämeenlinna

Ekopharman tuotteet animalian listalla

Tiistai 11.10.2016 - Tabita

iArvostetulle Animalian eläinkokeettoman kosmetiikan listalle on lisätty Helsinkiläinen perheyritys, Naviter Oy. Hiusateljéssa on Naviterin valmistamia luonnonmukaisia tuotteita,  Ekopharman tuotteet.

Animalia ylläpitää yhdessä eurooppalaisten ja amerikkalaisten eläinsuojelujärjestöjen kanssa kansainvälistä standardia eläinkokeettomalle kosmetiikalle. Standardiin sítoutuneiden yritysten koko tuotantoprosessia valvotaan ulkopuolisten taholta.

Vaikka kosmetiikkadirektiivi kieltää kosmetiikan eläinkokeet EU:n jäsenmaissa, niin kiellon valvonta on silti puutteellista EU-alueelle tulevien tuotteiden tarkistuksessa. Siksi Animalian lista on edelleen tiukin ja luotettavin eläinkokeettoman kosmetiikan tarkastuksessa.

Suosimalla Ekopharman kosmetiikkaa, tuet kestävää kehitystä, suomalaista työtä, ekologisia sekä eläinkokeetonta kosmetiikkaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ekopharma, ekokampaaja, ekokampaamo, hämeenlinna, Hiusatelje, animalia

Boho meikit suosittuja

Torstai 6.10.2016 - Tabita

Olemme iloisia Boho meikkien suuresta suosiosta! Asiakkaiden palautteet ovat olleet positiivisia. Kynsilakoista on tullut palautetta, että ne kestävät jopa viikon siistinä. Nopeita kuivumaan, kiiltäviä ja helppo poistaa. Itselläni kampaamotyössä kynsilakat ei kauan pysy siistinä, mutta Boho lakat ovat olleet jopa viisi päivää siistinä, jatkuvasta veden ja kemikaalien käytöstä huolimatta. Värisävyt ovat just, eikä melkein oikeita sävyjä! On väri-iloittelua kaipaaville, sekä hillitylle tyylille uskollisille runsaasti valikoimia.

Luomivärien uskomatonta silkkistä pigmenttiä ihmetellään. Niiden kestoa ja levittyvyyttä kehutaan. Samoin värivalikoimien runsautta, sekä matta sävyjen laajaa valikoimaa.

Mineraalimeikki on uskomattoman kevyt ja peittävä. Tästä on tullut monille helpon arkimeikin suosikki. Samoin meikkipuutereiden ihanasti kasvoihin sulavaa värin koostumusta kehutaan. Tässä muutamia kommentteja Bohoista.

Jos et ole vielä tutustunut Bohoon, tule käymään testaamassa tuotteita. Hinnat ovat edullisia, kympin molemmin puolin. Bohon mottona onkin, että kaikilla on oltava varaa ostaa ekologisia meikkejä. Hinta ei saa olla esteenä. Kaupan päälle yllätyt niiden laadusta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Boho meikit, ekomeikit, ekokampaamo

Ekologiset BOHO meikit saapui Hämeenlinnaan!

Tiistai 23.8.2016 - Tabita

Ilo uutisia! BOHO Green Revolution meikit saapui Hämeenlinnaan, Hiusateljeeseen! Nämä meikit ei jätä ketään kylmäksi. Useimmille se on rakkautta ensi silmäyksellä. Näissä tuotteissa yhdistyy ainutlaatuisella tavalla ekologisuus, eettisyys sekä ystävällinen hinta. BOHO tuotteet ovat Ranskalaisia, ja tulevat samalta tehtaalta, kuin "isosiskonsa" Coleur Caramel meikitkin.

BOHOn tuotteissa eettisys korostuu. Näissä on ehdoton EI eläinkokeille, sekä BOHO  lahjoittaa 1% liikevaihdosta Save the Planet- järjestölle. BOHOlla on one voice-sertifikaatti= ei eläinkokeita.

Ekologisuus, BOHO käyttää runsaasti luomua. Pakkaukset, myyntitelineet, sekä mainosmateriaalit on pyritty valitsemaan niin pitkälle kuin mahdollista puusta sekä pahvista, joka on kestävän kehityksen mukaista. Cosmebio-sertifikaatti takaa myös sen, ettei tuotteissa käytetä mm. parabeeneja tai silikoneja. Slow Cosmetic =BOHO on myös sitoutunut kunnioittamaan luontoa ja terveyttä.

Hinta=haluamme, että nämä ihanat tuotteet ovat mahdollisimman monen asiakkaan saatavilla. Olemme hinnoitelleet tuotteet ystävälliseen hintaan, jotta BOHO tuotteet ovat arjessa ja juhlassa mukana.

BOHOn ideologia on tätä päivää! Luonnonmukainen ajattelu ja trendikkyys, herkulliset värit, houkuttelevat pakkaukset sekä edullisuus! Korkea pigmenttipitoisuus on yllättänyt positiivisesti. Tule valitsemaan itsellesi mieluisimmat BOHO Green Revolution meikit runsaasta valikoimastamme. BOHOlla on myös ekologisia, vegaaneja kynsilakkoja, 48 upeassa sävyssä -"Must have".

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Boho green revolution, ekomeikit, ekokampaamo, ekokampaaja

Kasviväri kesähiuksille

Keskiviikko 29.6.2016 - Tabita

Kesälomat alkaa olemaan parhaimmillaan. Hiusvärit usein haalistuvat auringossa, ja aina ei ehdi tyvikasvuaan huolehtimaan. Kasviväri on kesän pelastus. Kasviväri ei haalistu niin paljon, kuin tavallinen hiusväri, varsinkin kultaiset ja kuparin sävyt kestävät kasviväreillä paremmin kuin  kestoväreillä. Samoin tyvikasvu ei tule niin voimakkaasti esiin, kun kasvivärin tummuus menee lähellä omaa hiustummuutta.

Jos et ole vielä kokeillut kasviväriä, kesä on oikein hyvä hetki kokeilla. Ja ei hiukset ole niin vakava asia, kesän jälkeen ne voi taas värjätä sillä millä haluat, vaikka kestoväreillä taikka uudestaan kasvivärillä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, hennaväri, ekokampaamo, ekokampaaja,

Kasviväri, hiustenvärjäys ja raskaus

Maanantai 18.4.2016 - Tabita

Oletko raskaana ja mietit hiusten värjäyksen turvallisuutta? Kasviväri ovat silloin erittäin hyvä vaihtoehto, sillä ne eivät sisällä lainakaan kemikaaleja. Vain puhtaita luonnon raaka-aineita, kuten hennaa, kamomillaa tai kehäkukkaa. Varmennathan, että kasvivärit ovat 100% kasvijauheita, jos värjäät hiuksiasi kotona. Kotivärjäykseen sopivat 100% kasviväreinä esim Santen kasvivärit. Ekokampaajalla taas saat ammattitaitoisen kasvivärjäyksen, sinulle yksilöllisesti tehtynä. Samalla saat rentouttavan hetken, joka voimistuttaa sinua!

Nykyään myös kestovärejä markkinoidaan luonnon raaka-aineilla, vaikka itse kestoväri tai kevytväri ja sen kehittymiseen vaikuttavat aineet ovatkin erittäin voimakkaita kemikaaleja. Joten ole tarkkana, esim. luontaistuotekaupoissa myytävät Herbatint värit, ovat erittäin allergisoivia, harhaan johtavia kestovärejä. Ne eivät sovi raskaana oleville eivätkä alle 16 vuotiaille. Kestovärejä tai kevytvärejä ei suositella raskaana oleville, sillä niiden kemikaalien on todettu imeytyvän elimistöön ja näin saattavat haitata sikiötä.

Jos kuitenkin haluat pitäytyä kestoväreissä, suosittelen sinulle kestöväri- tai vaalennusraitoja, sillä tämä on turvallisempi vaihtoehto. Näin värin kemikaalit ei pääse ihokontaktiin. Tämä on turvallisempi vaihtoehto, kuin koko värjäys.

Raskaus on suuremmoinen hetki niin äidille kuin tulevalle lapselle. Anna luonnon omien väriaineiden huolehtia hiustesi kauneudesta ja hyvinvoinnista! Tule rentoutumaan ekokampaamoon :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, henna. ekokamaaja, ekokampaamo

Kasviväri oheneville hiuksille

Keskiviikko 13.4.2016 klo 19:33 - Tabita

Eräs merkittävän positiivinen asia, jonka huomaa kestoväristä kasviväriin siirryttäessä on hiusten kasvun vauhdittuminen. Tämän kasvivärin vaikutuksen olen niin konkreettisesti nähnyt asiakkaissani jo vuosien ajan, että voin suositella lämpimästi kasviväriä kaikille, jotka kärsivät ohenevista hiuksista.

Yleensä noin neljännellä kasvivärjäys kerralla huomaa selvän muutoksen, jos värjää hiuksiaan noin 4-8 viikon välein. Vuoden päästä hiukset ovat vieläkin upeammat. Jos on kesto- ja kevytvärit aiheuttaneet kutinoita, jotain ärsytystä tai allergisia reaktioita, tämän muutoksen kasviväriin siirryttäessä huomaa vielä selvemmin.

Olenkin alkanut rohkeammin suositteleen asiakkaille kasvivärjäystä apuna hiusten ohenemiseen. Kyllä nämä asiakkaat ovatkin kiittäneet tästä. Niin merkittävästä muutoksesta on kyse, kun halutaan hiusten vahvistuvan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasviväri, hiustenlähtö, ekokampaaja, ekokampaamo

Kuinka minusta tuli ekokampaaja?

Lauantai 2.4.2016 klo 16:17 - Tabita

Olen parturi-kampaajana työskennellyt jo kuusitoistavuotta. Jatkuvan tiedon ja uuden oppimisen into vei aikanaan Hiusakatemian koulutuksiin Helsinkiin, jossa perehdyttiin syvällisesti erinäisiin hiuspohjan häiriöihin, niiden tutkimisiin sekä hoitoihin. Eräänä päivänä siellä oli Mona Mether luennomassa ekokampaamon koulutuksista. Kertomassa kaali-savihoidoista, intialaisesta päähieronnasta ja kasvivärjäyksistä. Aihe oli mielenkiintoinen, joskin kaksituhatta luvun alussa hyvin paljon kulmakarvoja kohottavia "viherpiipertäjien" juttuja... Ei minun juttuani, ajattelin silloin.

Noh, kurssit oli antoisia Hiusakatemian puolelta, jossa olin oppia, ja tutkittua tietoa hakemassa. Arkipäivän työssäni oli ja on edelleen niillä opeilla ollut suuri vaikutus. Asiakkaitten kanssa tulee välillä juteltua niitä näitä, ja tulipa usean asiakkaan kanssa kertoiltua ekokampaamo juttuja, mitä Mona Mether, ekokampaaja opettaja oli luennoilla puhunut. Kuinka ne "nokkosilla värjäilee hiuksia"... Ja samaan hengen vetoon kerroin, että minä en ainakaan tule "nokkosilla värjäämään" hiuksia.

Kuinkas kävikään, kiinnostuin ruuan lisäaineista, odotin toista lastani ja jouduin miettimään kampaamoaineiden ja kampaamon ilman laatua. Tiesin, että kampaaja-yrittäjänä lapseni tulee varhaisessa vaiheessa jo tutustumaan kampaamo-maailmaan, enkä halunnut kampaamo käryyn lastani. Vaihdoin kemialliset hiusvärit ja permanentti aineet hajusteettomaan ja ammoniakittomaan. Näin ilma saatiin raikkaaksi.

Jatkoin jälleen asiakkaille juttelua miten "ekokampaajat värjää hiuksia nokkosilla..." Kunnes havahduin, nyt katsotaan, mitä se ekokampaaja koulu tarjoaa, olinhan jo jonkin aikaa asiakkaille laittanut kemiallisia värejä, kun itselleni suostuin laittamaan ainoastaan sitä hennaa. Tässä kohtaa tajusin, että haluan tarjota asiakkaillekin kasvivärejä.

Niin eräänä toukokuisen aamuna 2010 löysin itseni ekokampaaja koulutuksesta, ja valmistuin seuraavana tammikuussa Hämeenlinnan alueen ensimmäiseksi ekokampaajaksi! Alkuaikoina sain selitellä kovasti asiakkaille mitä tämä on. Asiakkaat kertoi, kuinka heidän kampaajansa oli varoitellut ekoväreistä. Tänä päivänä samat varottelijat ohjaa allergisia asiakkaitaan ekokampaamoon. Ajat ovat muuttuneet. Tänä päivänä tämä ei ole outoa, viherpiipertelyä. Uudet asiakkaat eivät enään kysele mitä tämä on. He varaavat suoraan ajan kasviväriin, kun ovat tutullaan nähneet kasvivärin, jota ovat ihailleet. -Näin minusta tuli ekokampaaja, ja olen ylpeä siitä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ekokampaaja, ekokampaamo,

Kysymyksiä kasviväreistä

Perjantai 5.2.2016 klo 14:06 - Tabita

Ensimmäistä kertaa hiusten kasvivärjäystä haluavalla pyörii monta kysymystä mielessä. Tässä niitä yleisempiä kysymyksiä.

Kuinka kestävä kasviväri on? Yleensä yhtä kestävä kuin kestoväri. Punasävyt ovat jopa kestävempiä kuin kestovärit.

Peittääkö kasviväri harmaat hiukset? Kyllä. Harmaa ei ole enään harmaa. Väri on harmaassa hiuksessa sävyltään hiukan vaaleampi kuin oma värillinen hius, johon kasviväri tarttuu tummempana.

Voiko kestovärjättyyn hiukseen ottaa kasviväri? Kyllä voi. Ihanteellisin tulos tulee, jos kestoväri ei ole paljoa tummempi tai vaaleampi kuin oma väri.

Oma tyvikasvu on "maantien värinen", voiko kasvivärillä saada tummanruskeaa, lähes mustaa väriä? Ei voi saada. Kasvivärillä saa luonnollisia ruskeita vivahteita, kullanruskeaa, pähkinänruskeaa, suklaanruskeaa, lähellä omaa hiusten tummuutta.

Haluan ruskeisiin hiuksiin vaaleita raitoja, voiko kasvivärillä saada vaaleita raitoja? Kasvivärillä ei voi saada vaaleita raitoja.

Haluaisin siirtyä kasviväriin, mutta olen värjännyt hiukset mustiksi. Täytyykö ensi kasvattaa musta väri pois? Jos on vakaa aikomus siirtyä kasviväriin, suosittelen tyvikasvuun kaunista ruskean lopputuloksen antavan kasviväriä ja muutamia vaaleita vaalennusaine raitoja väliin. Tämän voi tehdä myös yhtäaikaa. Näin pääsee kauniisti siirtymään kasviväriin, ilman ikävää värin kasvattamista pois.

Haluan kunnon paloauton punaiset hiukset. Onnistuuko se kasvivärillä? Ei, kasviväreillä saadaan vaaleaan hiukseen kirkasta kuparia ja tummempaan hiukseen kaunista kuparinpunertavaa ruskeaa väriä.

Voiko kasvivärjättyä hiusta värjätä kestovärillä? Kyllä voi.

Voiko ottaa permanenttia kasvivärjättyyn hiukseen? Kyllä voi, kiharasta saattaa tulla vähän loivempaa, joten kampaajan täytyy huomioida tämä permanenttia tehdessä.

Voiko kasvivärjättyä hiusta vaalentaa? Kyllä voi. Vaalennuksessa täytyy aina ottaa huomioon esiin tulevat pigmentit. Jos on punertavilla sävyillä värjännyt hiukset, kampaajan täytyy huomioida tämä vaalennettaessa.

Olen allergisoitunut kestoväreille. Voiko kasvivärit allergisoida? Kasviväreissä ei käytetä kemiallisia aineilta, eli kestovärille allergiset voi kasvivärjätä hiuksensa. Kasvivärit ovat hyvin siedettyjä. Jos olet luonnon aineille allerginen, mainitse ne, niin osaamme välttää niiden aineiden käyttöä. Esim. mykerökukkais allergia täytyy huomioida, niin ei käytetä kehäkukkaa eikä kamomillaa.

Haluaisin kokeilla kasviväriä, mutta haluaisin välillä muutakin väriä hiuksiin. Onnistuuko tämä? Kyllä onnistuu. Tehdään välillä kasviväriä ja välillä muuta väriä. Ihan sitä mikä tuntuu kivalle. Jos värjää kasvivärillä joka toinen kerta, on se puolet vähemmän kemikaalikuormaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ekokampaaja, ekokampaamo, kasviväri

Vanhemmat kirjoitukset »