Hyvää ystävänpäivää!

Tiistai 14.2.2017

Elämä kulkee polkujaan,

ystävät tulevat ja menevät.

Joidenkin kanssa jatketaan siitä,

mihin edellisen kerran jäätiin.

Olet minulle juuri sellainen ystävä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajatuksia

Viileä vesi virkistää

Lauantai 27.2.2016 - Tabita

Hiusten pesun jälkeen on hyvä tapa huuhtoa hiukset viimeiseksi viileällä vedellä. Viileä vesi sulkee hius suomut ja saa hiukset näin kiiltämään. Viileä vesi virkistää verenkiertoa hiuspohjassa. Viileällä vedellä huuhtelu hillitsee hiukan myös talintuotantoa. Viileän virkistävää päivää!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ajatuksia

Ekokampaaja Hyvinkäällä

Torstai 19.11.2015 klo 17:50 - Tabita

Tänään suuntasin autoni Hyvinkäätä kohti. Kävin tapaamassa hyvää ystävääni Margitia, (Ekokampaamo Margit) jussintorille. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia.

Margitilla on pitkä kokemus kampaajan alalta. Tutustuimme aikanaan ekokampaaja koulussa ja meillä oli heti alkuunsa sama ajatus; tehdä "liikeläheistä" ekokampaaja työtä. Tällä linjalla olemme edelleen, minä Hämeenlinnassa yhdessä Eveliinan kanssa ja Margit kumppaneineen Hyvinkäällä. Tarjoamme monipuolisia parturi-kampaamo sekä ekokampaamo palveluja. Jalat maassa, liikoja lupaamatta, tehdään se mitä pitää tehdä. Oli se sitten luonnon aineilla tai kemiallisilla aineilla. Olemme ensisijaisesti Parturi-kampaajia, joilla on laajempi palvelutarjonta, myös ekologinen palvelutarjonta. Vältämme kaikessa "hörhöilyä". Ekologinen tapa täytyy olla sisäsyntyistä, maanläheistä.

Olemme saaneet paljon "ekoasiakkaita" laajalti, ympäristö kunnista myöten juuri tämän "jalat maassa" periaatteen takia. Emme istuta/nukuta asiakasta 3-4 tuntia peiton alla kasviväri päässä. Kasviväri valmistuu lähes samassa ajassa kuin kemiallinenkin hiusväri, jos nyt vartin verran enemmän menee aikaa. Silti tulos on kestävä ja asiakkaat tulevat uudestaan ja uudestaan.

Joten kun varaat väriin aikaa, yleensä parissa tunnissa tavallinen kestoväri tai kasviväri sekä leikkaus on valmis. Tällä monipuolisella Parturi-Kampaaja palvelutarjonnalla aiomme jatkaa, tarjoten myös ekologisia kampaamo palveluita. On se niin  ihanaa, kun saa tehdä monipuolisempaa työtä kuin perus parturi-kampaaja. Tervetuloa Hämeenlinnan Hiusateljéseen, ja Hyvinkäällä voimme suositella lämpimästi ekokampaamo Margitia! Valinnan varaa on.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajatuksia, kasviväri, henna, ekokampaaja, ekokampaamo

Kahvikuorinta resepti vartalolle

Sunnuntai 8.11.2015 klo 12:28 - Tabita

Tämä virkistävä ihanan tuoksuinen kahvikuorinta resepti vartalolle on oma suosikki reseptini. Aina niin ihanan tuntuinen kuorinta, jonka reseptiä on helppo muokata ja muuttaa.

KAHVIKUORINTA

2 dl sokeria

1 dl jauhettua kahvia

1 dl kookoshiutaleita

1 rkl kaakaojauhetta

2 dl hyvää öljyä, esim. manteli- tai rypsiöljyä

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään. Hierotaan koko vartalolle suihkun jälkeen ja annetaan vaikuttaa hetken aikaa. Kuorinta aine säilyy noin puoli vuotta. Oivallinen lahja idea joulunaikaan :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajatuksia

Ekokampaajia on erilaisia

Torstai 1.10.2015 klo 7:14 - Tabita

Parturi-kampaajia on erilaisia, mutta vielä suurempi erilaisuuden kirjo on ekokampaajissa. Miksi näin? Ehkä suurin syy on se, että parturi-kampaaja koulutuksen pohjavaatimuksen vaativa 10 opintoviikon ekokampaaja koulutus antaa silti vaan perustiedot vuosituhansisesta kasviväri perinteestä ja hoitoperinteestä. Tämä on täysin erilainen maailma, kuin kestovärit, kevytvärit ja purkista otettavat hoitoaineet. Sen jälkeen alkaakin ikuinen oppiminen.

Siksi ekokampaajalla kannattaa olla vankka, useiden vuosien parturi-kampaaja kokemus, jotta tiedetään hiusten, hiuspohjan, muodin ja asiakkaiden tarpeet. Jos vähäisellä parturi-kampaaja kokemuksella aletaan ekokampaajaksi, onkin pian kaikki perusteet hukassa.

Vuosien parturi-kampaaja kokemuksella opitaan kasviväreiltäkin vaatimaan enemmän tuloksia ja kestävyyttä. Ne niksit opetellaan ja löydetään käytännössä, tuloksia verrataan perus parturi-kampaajan työhön. Tätä vertailua ei opi ekokampaamo koulutuksessa, jos ei ole vuosien parturi-kampaaja työn tuomaa kokemusta.

Ekokampaajan täytyy olla rehellinen. On kerrottava asiakkaalle lopputulos, minkälainen väri on parin viikon päästä ja minkälainen parin kuukauden päästä. On kerrottava, saako kasviväreillä toivottua tulosta aikaan, ja olisiko muu tapa värjätä parempi vaihtoehto. Jos on vähäinen parturi-kampaaja kokemus, ei pystytä vertaamaan ja rehellisesti kertomaan tulosta ja vaihtoehtoja.

Ekomaailma on siitä erikoinen maailma, että se vie mennessään useat ja syntyy sokea usko asiaan. Silloin hämärtyy muu totuus ja vaihtoehto. Pitkän linjan parturi-kampaajat pysyvät usein jalat maassa tässäkin asiassa. On huomioitava, ettei asioilla ole vain yhtä totuutta.

Parturi-kampaajien eetinen ohje on edistää kaikella tavoilla kauneutta sekä hiusten ja hiuspohjan hyvin vointia. Vahvalla ammattitaidolla parturi-kampaaja joka on myös kouluttautunut ekokampaajaksi pystyy tarjoamaan asiakkaalle kauneutta, hiusten ja hiuspohjan hyvinvointia sekä ihania elämyksiä. Luontoa ja ihmistä kunnioittaen!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: henna, kasviväri, ajatuksia, ekokampaaja, ekokampaamo

Tarina vapaudesta

Sunnuntai 24.5.2015 klo 9:22 - Tabita

Tämä tarina on löytynyt netin syövereistä. Olkaa hyvä!

Tarina vapaudesta

Vene rantautui pienen auringon paahtamaan meksikolaiskylän satamaan. Turisti onnitteli kalastajaa saaliin erinomaisesta laadusta ja kysyi kauanko pyydystämiseen meni.

"Ei kovin kauaa," vastasi kalastaja. "Miksi et siten pysynyt merellä kauemmin ja pyydystänyt enemmän?" Kysyi turisti ymmällään.

Kalastaja kertoi, että saalis tyydytti hänen ja perheen tarpeet. Turisti kysyi, "Mitä sinä teet loput ajasta, kun et kalasta?"

"Nukun myöhään, leikin lasteni kanssa, ja vietän siestaa vaimoni kanssa. Iltaisin menen kylille tapaamaan ystäviäni, otan oluen, soitan kitaraa, ja laulan muutaman laulun. Minulla on kaikkea mitä tarvitsen."

Turisti keskeytti kalastajan, "Olen yrityskonsultti ja voin auttaa sinua! Sinun pitäisi kalastaa pidempään joka päivä. Voit myydä ylimääräiset kalat. Lisätuloilla voit ostaa isomman veneen."

"Mitäs sen jälkeen?" kysyi kalastaja.

"Suuremman veneen mukanaan tuomilla voitoilla voit ostaa toisen ja kolmannen veneen, kunnes sinulla on kokonainen laivasto kalastusaluksia. Sen sijaan, että myisit kalaa välikädelle, voisit neuvotella sopimukset suoraan tehtaan kanssa tai jopa avata oman tehtaasi. Sitten voitkin lähteä tästä kyläpahasesta ja muuttaa suurkaupunkiin, kuten Los Angelesiin tai New Yorkiin! Sieltä voisit hallinnoida koko kalastusimperiumiasi."

"Kauanko siihen menisi?" kysyi kalastaja.

"Kaksikymmentä, ehkä kaksikymmentäviisi vuotta," vastasi turisti.

"Ja sen jälkeen?"

"Myöhemmin? Noh ystäväiseni, tämän kaiken jälkeen homma muuttuu mielenkiintoiseksi," vastasi turisti nauraen. "Kun olet kasvattanut liiketoimintasi todella suureksi, voit alkaa ostamaan ja myymään osakkeita ja tulla miljonääriksi!"

"Miljoonääriksi? Todellako? Ja sen jälkeen?" kysyi kalastaja.

"Sen jälkeen voit jäädä eläkkeelle, elää pienessä kylässä meren äärellä, nukkua myöhään, leikkiä lastenlastesi kanssa, napata kalan, viettää siestaa vaimosi kanssa ja nauttia illoista baarissa ystäviesi keskellä."

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajatuksia

Koivukuorinta resepti

Torstai 30.4.2015 klo 15:45 - Tabita

Tässä on keväinen kokovartalon kuorintaan sopiva resepti. Sopii mainiosti vaikka äitienpäivä lahjaksi kauniiseen lasipurkkiin pakattuna ja resepti kylkeen (ei sovi koivun siitepöly allergisille).

1 dl koivunlehtiä

5 dl hienoksi jauhettua suolaa, esim merisuolaa tai kristallisuolaa

2 dl hyvää kasviöljyä, esim manteliöljyä

(1 tl raastettua sitruunankuorta)

(1 rkl hunajaa)

(30 tippaa eteristä öljyä, esim sitruunaöljyä)

Sekoita tehosekottimessa kaikki hienoksi. Purkita puhtaaseen lasipurkkiin. Kuorinta hierotaan kokovartalolle suihkussa tai saunassa ja huuhdellaan hyvin pois. Säilyy noin puoli vuotta huoneenlämmössä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ajatuksia