Kuinka minusta tuli ekokampaaja?

Lauantai 2.4.2016 klo 16:17 - Tabita


Olen parturi-kampaajana työskennellyt jo kuusitoistavuotta. Jatkuvan tiedon ja uuden oppimisen into vei aikanaan Hiusakatemian koulutuksiin Helsinkiin, jossa perehdyttiin syvällisesti erinäisiin hiuspohjan häiriöihin, niiden tutkimisiin sekä hoitoihin. Eräänä päivänä siellä oli Mona Mether luennomassa ekokampaamon koulutuksista. Kertomassa kaali-savihoidoista, intialaisesta päähieronnasta ja kasvivärjäyksistä. Aihe oli mielenkiintoinen, joskin kaksituhatta luvun alussa hyvin paljon kulmakarvoja kohottavia "viherpiipertäjien" juttuja... Ei minun juttuani, ajattelin silloin.

Noh, kurssit oli antoisia Hiusakatemian puolelta, jossa olin oppia, ja tutkittua tietoa hakemassa. Arkipäivän työssäni oli ja on edelleen niillä opeilla ollut suuri vaikutus. Asiakkaitten kanssa tulee välillä juteltua niitä näitä, ja tulipa usean asiakkaan kanssa kertoiltua ekokampaamo juttuja, mitä Mona Mether, ekokampaaja opettaja oli luennoilla puhunut. Kuinka ne "nokkosilla värjäilee hiuksia"... Ja samaan hengen vetoon kerroin, että minä en ainakaan tule "nokkosilla värjäämään" hiuksia.

Kuinkas kävikään, kiinnostuin ruuan lisäaineista, odotin toista lastani ja jouduin miettimään kampaamoaineiden ja kampaamon ilman laatua. Tiesin, että kampaaja-yrittäjänä lapseni tulee varhaisessa vaiheessa jo tutustumaan kampaamo-maailmaan, enkä halunnut kampaamo käryyn lastani. Vaihdoin kemialliset hiusvärit ja permanentti aineet hajusteettomaan ja ammoniakittomaan. Näin ilma saatiin raikkaaksi.

Jatkoin jälleen asiakkaille juttelua miten "ekokampaajat värjää hiuksia nokkosilla..." Kunnes havahduin, nyt katsotaan, mitä se ekokampaaja koulu tarjoaa, olinhan jo jonkin aikaa asiakkaille laittanut kemiallisia värejä, kun itselleni suostuin laittamaan ainoastaan sitä hennaa. Tässä kohtaa tajusin, että haluan tarjota asiakkaillekin kasvivärejä.

Niin eräänä toukokuisen aamuna 2010 löysin itseni ekokampaaja koulutuksesta, ja valmistuin seuraavana tammikuussa Hämeenlinnan alueen ensimmäiseksi ekokampaajaksi! Alkuaikoina sain selitellä kovasti asiakkaille mitä tämä on. Asiakkaat kertoi, kuinka heidän kampaajansa oli varoitellut ekoväreistä. Tänä päivänä samat varottelijat ohjaa allergisia asiakkaitaan ekokampaamoon. Ajat ovat muuttuneet. Tänä päivänä tämä ei ole outoa, viherpiipertelyä. Uudet asiakkaat eivät enään kysele mitä tämä on. He varaavat suoraan ajan kasviväriin, kun ovat tutullaan nähneet kasvivärin, jota ovat ihailleet. -Näin minusta tuli ekokampaaja, ja olen ylpeä siitä!

Avainsanat: ekokampaaja, ekokampaamo,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini