Kysymyksiä kasviväreistä

Perjantai 5.2.2016 klo 14:06 - Tabita


Ensimmäistä kertaa hiusten kasvivärjäystä haluavalla pyörii monta kysymystä mielessä. Tässä niitä yleisempiä kysymyksiä.

Kuinka kestävä kasviväri on? Yleensä yhtä kestävä kuin kestoväri. Punasävyt ovat jopa kestävempiä kuin kestovärit.

Peittääkö kasviväri harmaat hiukset? Kyllä. Harmaa ei ole enään harmaa. Väri on harmaassa hiuksessa sävyltään hiukan vaaleampi kuin oma värillinen hius, johon kasviväri tarttuu tummempana.

Voiko kestovärjättyyn hiukseen ottaa kasviväri? Kyllä voi. Ihanteellisin tulos tulee, jos kestoväri ei ole paljoa tummempi tai vaaleampi kuin oma väri.

Oma tyvikasvu on "maantien värinen", voiko kasvivärillä saada tummanruskeaa, lähes mustaa väriä? Ei voi saada. Kasvivärillä saa luonnollisia ruskeita vivahteita, kullanruskeaa, pähkinänruskeaa, suklaanruskeaa, lähellä omaa hiusten tummuutta.

Haluan ruskeisiin hiuksiin vaaleita raitoja, voiko kasvivärillä saada vaaleita raitoja? Kasvivärillä ei voi saada vaaleita raitoja.

Haluaisin siirtyä kasviväriin, mutta olen värjännyt hiukset mustiksi. Täytyykö ensi kasvattaa musta väri pois? Jos on vakaa aikomus siirtyä kasviväriin, suosittelen tyvikasvuun kaunista ruskean lopputuloksen antavan kasviväriä ja muutamia vaaleita vaalennusaine raitoja väliin. Tämän voi tehdä myös yhtäaikaa. Näin pääsee kauniisti siirtymään kasviväriin, ilman ikävää värin kasvattamista pois.

Haluan kunnon paloauton punaiset hiukset. Onnistuuko se kasvivärillä? Ei, kasviväreillä saadaan vaaleaan hiukseen kirkasta kuparia ja tummempaan hiukseen kaunista kuparinpunertavaa ruskeaa väriä.

Voiko kasvivärjättyä hiusta värjätä kestovärillä? Kyllä voi.

Voiko ottaa permanenttia kasvivärjättyyn hiukseen? Kyllä voi, kiharasta saattaa tulla vähän loivempaa, joten kampaajan täytyy huomioida tämä permanenttia tehdessä.

Voiko kasvivärjättyä hiusta vaalentaa? Kyllä voi. Vaalennuksessa täytyy aina ottaa huomioon esiin tulevat pigmentit. Jos on punertavilla sävyillä värjännyt hiukset, kampaajan täytyy huomioida tämä vaalennettaessa.

Olen allergisoitunut kestoväreille. Voiko kasvivärit allergisoida? Kasviväreissä ei käytetä kemiallisia aineilta, eli kestovärille allergiset voi kasvivärjätä hiuksensa. Kasvivärit ovat hyvin siedettyjä. Jos olet luonnon aineille allerginen, mainitse ne, niin osaamme välttää niiden aineiden käyttöä. Esim. mykerökukkais allergia täytyy huomioida, niin ei käytetä kehäkukkaa eikä kamomillaa.

Haluaisin kokeilla kasviväriä, mutta haluaisin välillä muutakin väriä hiuksiin. Onnistuuko tämä? Kyllä onnistuu. Tehdään välillä kasviväriä ja välillä muuta väriä. Ihan sitä mikä tuntuu kivalle. Jos värjää kasvivärillä joka toinen kerta, on se puolet vähemmän kemikaalikuormaa.

Avainsanat: ekokampaaja, ekokampaamo, kasviväri


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini