Pehmennys, on se vaan niin ihana!

Lauantai 4.7.2015 klo 18:13 - Tabita


Tehdäänkö teillä pehmennystä hiuksiin, kysyy asiakas puhelimessa. Hetken lyö päässäni tyhjää, sillä eikö kaikki kampaajat tee pehmennystä, ajattelen... Kyllä tehdään, tehdään paljon, vastaan. - Hyvä, koska oma kampaajani ei tee pehmennyksiä ja olen jo soittanut kahteen kampaamoon, asiakas kertoo...

Moni jaksaa aamuisin föönata ja laitella hiuksia. On muotoiluaineita ja laitteita, tehdään viimesen päälle hiukset. Peilikuvaan ollaan tyytyväisiä ja lähdetään aamulla liikenteeseen tyytyväisenä, kun on tukka hyvin. Kun on ulos lähdetty, on monelle liian tuttu tunne, koko vaiva on kuin hukkaan heitetty ja hiukset on lättänät. Varsinkin jos on tyypilliset hennot, ohuet ja lasimaiset hiukset.

Pehmennys, sellainen tukikäsittely, joka muistuttaa luonnonkiharaa, ei liian säkkärää, on juuri sopiva vastaus. Hiuksista tulee tuuheammat. Aamuisin laitettu kampaus pysyy kauemmin. Jos on hennot ja lasimaiset hiukset, pehmennys on vaan niin hyvä. Oli muoti sitten suorempaa tai kiharempaa. Kiharanhan ei tarvi näkyä, jos ei halua, sen saa helposti suoraksi ja välillä puristella sormin kiharammaksi jos haluaa. Tällainen on se tämänpäivän pehmennys, permanentti, tukikäsittely, millä nimellä sitä haluaakin sanoa. Tehdään hiuksista helppohoitoisemmat!

Ai että, tälläkin viikolla olen tehnyt muutaman pehmennyksen täysin suoriin, pitkiin hiuksiin. Niistä jää niin hyvä mieli. Kerrassaan upeita. Ai että kun on luonnolliset, helppohoitoiset, tuplasti paksumman näköiset ja asiakkaan iloinen ilme! Suosittelen ehdottomasti jos on häivähdyskin kiharasta ollut mielessä.

Kyllä, meillä tehdään tukikäsittelyjä, pehmennyksiä ja permanentteja! Tervetuloa!

Avainsanat: permanentti, pehmennys


Kommentit

26.1.2017 19:38  MR

Kiitos tästä kirjoituksesta!
Joskus esiteininä sain hiuksiini pehmennyksen ja se oli juuri sitä, mitä aina olen kaivannut myös aikuisiälläni. Ikävä vain, että tuon ensimmäisen jälkeen ei ole enää ikinä onnistunut, vaikka kuinka olen yrittänyt kampaajille selittää toiveitani. Aina tehty tiukkaa kiharaa, vaikka toiveissa oli luonnollisia laineita ja vaikka varoitin helposti kihartuvasta ja pilalle palavasta tukasta. Parin viimeisimmän kerran jälkeen, kun pitkä tukka paloi ja oli pakko leikata aivan lyhyeksi, lakkasin haaveilemasta käsittelyistä.

Nykyään olen vuosia hennannut tukkaani ja en tiedä, kuinka käyttäytyisi, jos pehmennystä kokeilisi. Nyt kyselisin, että laitetaanko teillä hennattuihinkin huksiin ja voiko yleensä laittaa? Yleensä, kun kampaajat kuulevat hennasta, niin kieltäytyvät heti kättelyssä kaikesta muusta, paitsi leikkuusta. Hennasta en halua luopua, koska tykkään väristä, joka ei haalistu ja hiukset voivat paremmin, kuin kemiallisilla väreillä käsitellessä.

28.1.2017 15:50  Tabita

Hei! Aineilla, joilla kiharaa tehdään, on merkittäviä eroja. Perinteisiä thioglykolaattia ja vetyperoksidia sisältävät permanentti aineet kuivattavat hiusta. Kannattaa kysyä kampaajalta esim. KC multiwave tai ID aminowave pehmennystä. Näissä ei ole kyseisiä kemikaaleja, ja tuloksena on vähemmän kuivattava kihara. Hennattuun hiukseen saa kyllä kiharaa, mutta tulos saattaa olla hieman loivempi, kuin muutoin värjättyyn hiukseen. Hiusateljeessa tehdään runsaasti pehmennyksiä ja hennausta, eikä ole ilmennyt mitään ongelmaa. Toki hiuksen yleinen kunto täytyy ennen kiharaa huomioida, ja kiharan jälkeenkin hoitaa erityisesti hiuksia. TerveisinTabitaHiusateljé


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini