Kasviväri ja harmaankirjava hius

Keskiviikko 20.5.2015 klo 14:39 - Tabita


Usein kysytään, voiko kasvivärjätä hiusta jos on jo harmaata hiuksissa. Kyllä voi! Tärkeintä on katsoa, mikäli on kesto- tai kevytväriä hiuksissa, poikkeaako se huomattavasti hiuksen omasta tummuudesta. Jos on tyypillinen suomalainen " maantien harmaa" ja mukana harmaantunutta hiusta, ja värjätty hius on tummaa, ja haluaa pitää hiusta tummempana, silloin kasviväri ei ole sopiva vaihtoehto.

Jos haluaa hiuksista lähellä omaa tummuutta ja beigen, kullan, lämpimän vaaleanruskean tai kevyen kuparinväristä hiusta kasviväri on erittäin hyvä. Kasviväri tekee hiuksista eloisan ja valmiiksi raidoitetun näköisen, mikäli hiuksissa on harmaata mukana.

Kasvivärin kesto on hiuksessa hyvä. Myös harmaa hius peittyy kasvivärillä, mutta se jää vaaleammaksi ja kirkkaammaksi ja näin tekee ihanaa raidoitusta hiukseen. Kasviväri on armollisempi tyvikasvun kannalta kuin kesto- tai kevytväri. Kasvivärin läpikuultavat sävyt tekee kasvun rajan lempeäksi, koska kasviväri tuo kestävän värisävyn, mutta ei poista kokonaan hiuksen tummuus eroja.

Jos halutaan harmaantuvan hiuksen tyvikasvua hämätä, tai kenties joskus kasvattaa oman värin kokonaan esiin, mielestäni kasviväri on parempi vaihtoehto, kuin kevytväri tai raidat.

Jos haluaa hiusväristä ehdottomasti viileän tuhkan sävyn, silloin kasviväri ei ole paras, koska kasvivärissä on lämmin vivahde mukana. 

Kesto- tai kevytväri ei ole este hiuksen kasvivärjäykselle. Jos värjätty osuus on huomattavasti tummempi, sitä voi esivaalentaa kemiallisilla aineilla ja sitten kasvivärjätä. Kannattaa kokeilla kasviväriä, jos kiinnostaa. Jos kasvivärin sävyt ei miellytä, aina voi palata takaisin keinovärin maailmaan.

Avainsanat: kasviväri, henna, harmaantuminen, ekokampaamo, ekokampaaja


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini